Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. August '18 18:34 by Jørli Petersen

Udvikling og Volvo

Volvo spiller på samme bane som tyske biler i den øvre prisklasse, og Volvo rykker tættere og tættere på lighed. Det gælder også priser og især betingelser for leasing af firmabiler.

Vi har været der før, og nu er vi der igen med det der en subjektiv vurdering, men meget af det vi beskæftiger os med er subjektivt, så vi står gerne frem og påstår, at Volvo V60 er Volvos bedste bil. Det er bilen, der er mest komplet, det er den model hvor næsten alt får lov at spille maksimalt, det er kort sagt den bil vi ville vælge, hvis vi fik frit valg i hele Volvos modelprogram.

Sammenlignet med V60 melder vi hus forbi for både den store XC90 og for den mindste model 40, vi mener V60 er bedst, og det eneste vi er usikre på er, hvilken motor vi skal vælge.

Det er naturligvis en 2-liters 4-cylindret, men det er de alle, så skal vi vælge D3 eller D4, for der nok ikke tvivl om, at vi vælge diesel. Tjek også de data vi oplyser nederst på siden, det ligner en bil med god driftsøkonomi, mere end 20 ECE kilometer på en liter olie er mere end flot, og hvis man bare kører nogenlunde pænt, kan man uden de store problemer ligge mellem 16 og 17 på bilens egen forbrugsmåler, og er man på jagt efter en bil, der også er over gennemsnit foran en trækker, er Volvo V60 også det naturlige valg.

God plads men ikke overdådig plads.

Den tidligere model 60 blev kåret som årets bedste trækker, denne artikels forfatter var selv med til at teste og udpege V60 som den bedste, og her kommer lidt staldfiduser i den anledning, for stor frihøjde er ikke nødvendigvis et fordel. Volvo V60 vandt netop fordi den har en anelse lavere tyngdepunkt end XC modellerne, det gav et mærkbart mere stabilt vogntog, og derfor vandt V60 i en D3 version, så lidt mere end 160 HK har vist sig at være rigeligt til en Volvo 60.

Synd for 60’eren

Første gang vi så ny Volvo 60 var på biludstillingen i Geneve tidligere på året. Her stod det vi betegner som Volvos største nyhed målt efter det vi ka’ li’, og hvad sker der så i modsatte ende af den store Volvo stand. En fejring af Volvo XC40 som Car of the Year 2018 overstrålede totalt den nye V60, så vi havde næsten bilen helt for os selv, mens der var kaos ved XC40.

Synd for 60’eren, – godt for os, så der var rig lejlighed til at se nærmere på nyheden, som tydeligt viser Volvos linje, der er lagt meget an på af det vi kender fra BMW og Mercedes, ikke de store krumspring når der præsenteres, det er mere en langstrakt udvikling, som både viser nyt, men også peger på den næste model 60, som præsenteres engang i fremtiden, sikkert omkring 2024.

Det nye på Volvo V60 er således diskret og næsten en naturlig fortsættelse af det vi kender fra en tidligere model, og det gælder selvfølgelig også den mængde sikkerhed der nu er en selvfølge i Volvo V60.

Desværre er vi ikke helt enige i den udvikling der peger mod fremtiden. Et eksempel. Volvo har selvfølgelig linjevogter med tilhørende aktivt styresystem, så hvis man kommer lidt for tæt på de hvide streger, begynder bilen at brokke sig, og hvis man kommer lidt længere mod kanterne, styrer bilen selv tilbage.

I de gode gamle dage, der ikke lå så langt tilbage, var disse systemer under udvikling. På det tidspunkt kunne man slå systemet helt fra – det kan man ikke på dagens V60, eller: Det lykkedes os ikke at finde ud af hvordan, hvis man i det hele taget kan, og vi tror mest på det sidste, for vi har også forsøgt med instruktionsbogen.

Klassisk Volvo indretning i nyeste generation biler. Nogenlunde funktionelt.

Vi sætter plus ved stofsæder frem for lædersæder.

På visse type vej, som man finder langt ude på bøhlandet, hvor vi tester i nogenlunde fred og ro, kan den konstante indblanding af et sådant system være en plage. Vi skruede så langt ned for aktiv indblanding som muligt, men alligevel er det i nogle situationer irriterende, så en klar betingelse for køb af denne type bil vil være, at man kan lave en ”sluk” funktion via værkstedets computer.

At transporteres

Vi har rejst tvivl om motoren skal være D3 eller D4. Vi tror meget på D3 varianten, selv om kørsel med denne motor ligger nogle år tilbage, og i en købssituation ville vi være grundige med test af begge type V60, for netop harmoni og helt problemfri kørsel er et adelsmærke for V60.

Vi er også blevet overbevist om, at vi foretrækker stofsæder frem for Volvos læderstue, stofsæder har flere fordele, både når det er koldt om vinteren, ligesom man ikke glider i en uønsket position i et stofsæde, og netop sæder er endnu en kvalitet hos Volvo, som ikke overgås af andre i både denne og et par højere prisklasser.

Alt det øvrige i ny V60 er, som vi har fremhævet det flere gange, små skridt i den retning der peger fremad og mod forbedringer. Intet teknisk nyt kan vi melde om V60, alt det vi finder, har vi set i andre modeller, men det V60 tilbyder er helhed. Høj komfort, gode køreegenskaber, fremragende på motorvej, god retningsstabilitet, passende plads omkring bagsædet og god plads til bagage. Med andre ord, V60 er den mest komplette Volvo, eneste grund til at se på andre må være, at man har brug for mere plads, for model 60 er ikke den største Volvo, og netop det giver den adræthed man søger hos de større modeller. V60 har det sidste lille pift.

Volvo V60 D4 aut

Volvo har om noget succes med bilen er typen stationcar. De monumentale baglygter sikrer hurtig genkendelse af bilen som en Volvo, men hvilken model?

Pris: fra 477.788 kr

Pris for testbil: 749.784 kr

Motor: 2.0-liter 4cyl

8-trins aut

190 HK v. 4400 o/m

400Nm v. 1750-2500 o/m

0-100 km/t: 7,9 sek

Tophastighed: 220 km/t

ECE-snit: 21,7 km/l

Kørevægt: 1739 kg

Totalvægt: 2260 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO-2: 125 g/km

Pin It on Pinterest