Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. April '23 13:36 by Jørli Petersen

Ugens vits

Den britiske hær skal til at køre elektriske køretøjer. Eller skal de? Forsøget er netop indledt.

Hvorfor man forsøger at få den britiske arme med på den ”grønne omstilling”, er allerede forsvundet i morgentågen.

Det sidste af alle steder, hvor man absolut – og slet ikke – har tænkt sig at noget med CO2, partikler og energiforbrug skal tages alvorligt, er på det militære område.

Derfor er det en helt ægte griner, når britiske Babcock har fået en et-årig aftale med den britiske hær, hvor man i samarbejde skal forsøge at indarbejde elektriske køretøjer i hæren.

Til det ædle formål har Babcock indledt arbejdet med at omdanne fire ellers trofaste Land Rover til elektriske køretøjer. To af de fire er endda af den type, der er ekstra forstærket, så de både kan klare lidt skud fra almindelig håndvåben og en gang vejsidebomber, og det der sker, er slet og ret, at Babcock hiver alt med dieselmotor og gearkasser ud af de fire gange Land Rover, hvorefter man indsætter nogle såkaldt færdige motorløsninger plus en gang standard batteripakker.

Nu mangler vi så bare, at efter det planlagte år i hærens tjeneste, bliver de fire elektriske køretøjer doneret til Ukraine?

Her kan man måske opfinde noget nyt, – det kunne være ikke et hvidt flag, men måske et grønt, som skal fortælle modparten, at nu stopper vi lige, for vi skal lige lade, før vi kan genoptage kampen.

Mon man kan udvide Geneve konventionen til også at omhandle fredede ladepunkter og time-out når der skal lades, ligesom overtrædelse af en sådan aftale kan resultere i en tur til Haag med tilhørende domstol.

Og: Mon den midlertidige danske krigsminister kikker interesseret på det britiske eksperiment?

Man tager en ellers nogenlunde pålidelig Land Rover type britisk arme, og fjerner den kendte mekanik, for at ombygge bilen til elektrisk køretøj. Den britiske hær har netop indledt et forsøg med elektriske køretøjer til felten.

Pin It on Pinterest