Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. June '16 20:28 by Jørli Petersen

Uhyggen breder sig

Renault Twingo, nærmest en fiasko for Renault, bilen har slet ikke nået de forventede salgstal, og nu kommer den i GT dress med 110 HK. En sletkørende bil med mere power.

Renault Twingo er nærmest en fiasko for Renault, bilen har slet ikke nået de forventede salgstal, og nu kommer den i GT dress med 110 HK. En sletkørende bil med mere power.

Goodwood festival finder i år sted i dagene 23. til 26 juni. Det er fart, fest og nostalgi, det er sjældne biler, der kører race som gjaldt det livet for de deltagende, og det gør det faktisk også med sjældne mellemrum.

Men Goodwood er også uhygge, og i år er uhyggen forklædt som en ny Renault Twingo GT.

En bil med 110 HK fra en 3-cylindret 900 kubik maskine, en GT med manuelt gear og træk på baghjulene, og for at få det hele til at hænge nogenlunde sammen, har man også sat 17-tomme fælge på den nye Twingo GT, som nu skal tegne en helt ny profil omkring den bil, der ligner en sjælden fiasko for Renault.

En berømt vandmand

Når vi mener uhyggen breder sig, er det fordi Twingo på forhånd kører som en brækket arm. En sjældent dårligt kørende bil, en bil med hækmotor og helt forkert vægtfordeling, en bil der er vindfølsom som få, en bil der kun bør køre inden for storbyens beskyttende højhuse, og en bil der er så levende i forenden, at det nærmest er en katastrofe målt efter bare nogenlunde moderne begreber.

Vi er fuldt klar over, at et herværende dansk bilblad er faldet bagover af begejstring for Twingo. Det vil ikke være forkert at tro, at begejstringen er udløst under bladets julefrokost, for det må da være en joke, eller også ryger de bare en masse sjov tobak på redaktionen.

Twingo kører som det en tidligere legendarisk kollega beskrev som ”En slet dresseret vandmand”, og det bliver ikke bedre, fordi man lægger 110 HK i den lille bybil, som kun burde udstyres med elastikmotor.

Vi kender ikke den nye Twingo GT i detaljer, men efter bedste Smart forbillede, har man sikkert tilført bilen en helt bunke sikkerhedssystemer, som hele tiden skal forhindre noget rigtig kedeligt. Fy, føj for en ulykke, som forhåbentlig ikke kommer til Danmark.

Det er i bagenden den er helt gal. Hækmotoren er en ualmindelig dårlig løsning til en moderne mini, og flere heste gør kun dårligdommene værre.

Det er i bagenden den er helt gal. Hækmotoren er en ualmindelig dårlig løsning til en moderne mini, og flere heste gør kun dårligdommene værre.

Pin It on Pinterest