Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. September '18 10:13 by Jørli Petersen

Ulven og Ford

Ford har travlt med at forny hele varevognsprogrammet, men man halter voldsomt efter når det handler om grønne løsninger.

IAA i Hannover åbner i næste uge, og alle med interesse for vare- og lastbiler sætter næsen mod Tyskland, for at se nærmere på alle nyheder.

Ford udstiller også i Hannover, og nyhederne handler både om Transit, men det handler også om en ny Ford lastbil, som formodes at komme til Europa i løbet af de næste par år.

Ford meldte sig ud af klubben med lastbiler i 80’erne, hvor Cargo forsvandt. Transcontinental var tidligere en populær lastbil i den tunge klasse, og nu tyder det på, at Ford vender tilbage med lastbiler, men de mest aktuelle nyheder fra Ford er en grundig opdatering af den 2-tons Transit, ligesom Ford endnu engang forsøger at hente en smule grøn profil til mærket.

Ford har gentagne gange forsøgt sig med el-biler. Resultatet har været til at overse, og der er heller ikke en egentlig el-Transit lige rundt om hjørnet, så i stedet kaster man en Transit Custom plug-in hybrid på markedet efter devisen, – noget må vi da vise, og tjek lige opskriften.

Transit Custom med 1-liters 3-cylindret benzinmotor tilsat noget el i form af et plug-in system.

Den strengt teoretiske rækkevidde på ren el oplyses til 50 kilometer. Herefter skal man forlade sig på den 1-liters 3-benede benzinmotor, så vi forudser ikke en lang kø hos forhandlerne, når nyheden dukker op i sommeren 2019.

Hvem skal egentlig købe denne Transit Custom Plug-In hybrid? Vi har lige set, at skorstensfejeren huserer i området, – det kunne være et køretøj til den type kørselsbehov, men det er alt andet end bilen, der løser et behov for den klassiske Transit køber.

Ford ligner mere og mere det bilmærke, der kommer sidst med fremtidens teknik til varebilen. Ford har råbt el så mange gange, at det kan sammenlignes med historien om ulven.

Pin It on Pinterest