Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. November '15 21:08 by Jørli Petersen

USA truer VW med totalt stop

Transporter T6-2Miljømyndighederne i Californien er ikke tilfredse med VW. Langtfra, hvis man skal tro de seneste udtalelser fra miljømyndigheden Carb til tyske aviser, for VW trækker tilsyneladende elastikken ud i fuld længde, før man vil fortælle de amerikanske myndigheder, hvad man har tænkt sig at gøre med de mange tusinde dieselbiler med fup-og-fidus programmer i motorrummet.

Mary Nichols fra det amerikanske miljøagentur EPA taler med meget store bogstaver og truer med skrappe konsekvenser, hvis ikke VW kan fremlægge en tilfredsstillende plan for de i alt 482.000 kendte køretøjer, der er omfattet af skandalen i USA.

De amerikanske myndigheder truer med totalt kørselsforbud for alle biler. Samtidig har flere politikere opfordret VW til at købe alle berørte biler tilbage, men inden udgang af november skal VW fremlægge en endelig plan, og hvis man forestiller sig VW’s biler får kørselsforbud i USA, ramler krisen for alvor om ørerne på VW-koncernen, for hvad siger amerikanske forbrugere til at blive frataget familiens bil???

Kamp mod tilbagegang

De seneste måneders registreringstal for VW i Europa, viser en begrænset tilbagegang for VW, men hvad ligger der skjult bag de mange landes registreringstal?

Først er en stor del af de biler, der er synlige i de seneste måneders registreringstal biler, der er solgt før VW blev afsløret som et fup-og-fidus foretagende, så det er lidt for tidligt, at sige noget endeligt om VW og tab af markedsandele.

Til gengæld verserer der hårdnakkede rygter, som mener at vide, at VW fabrikken tvinger sine forhandlere til at tvangsregistrere biler, så det kun ligner en mindre tilbagegang, og det er netop hvad VW kæmper for at opnå, en begrænset tilbagegang.

Der er ligeledes rygter om noget tilsvarende i Danmark, men her er situationen lidt anderledes. I Danmark har man en privat VW importør, og derfor kan VW ikke give en direkte ordre ned gennem systemet, for den danske importør er næppe indstillet på at tage det tab, som det er at indregistrere nye biler til egne forhandler og til internt brug i organisationen. Men indtil videre er der kun tale om rygter, mens der ikke er tvivl om, at VW kører med fuld musik på samtlige reklametrommer.

Her går det godt

VW ønsker at sende et signal der siger, at ”Her går det godt”, selv om alverden har afsløret os i fup-og-fiduser. VW kører fuld smæk på reklametrommen, selv om de mange penge for en meget stor del af spildt, men VW håber måske på at hente lidt på medlidenhedskontoen, som på lidt længere sigt, kan hjælpe VW hurtigere tilbage til en position som et markedsledende bilmærke.

Skaden for VW har også ramt salget af varebiler. VW har netop sendt en helt nye Transporter på markedet, og den skulle være god nok, en række store danske flådeejere, holder armene indtil siden, indtil man ved mere om VW-sagen, skandalens omfang og sagens afslutning.

Mange virksomheder ønsker ikke at hente eventuel negativ opmærksomhed, ved at købe en stribe nye af VW’s varebiler. Derfor venter man pænt med at købe, eller også køber man noget andet, og den situation gør det endnu mere vanskeligt, at være en del af VW i slutningen af 2015.

De rygter der spreder sig om besynderlige registreringstal med store klumper af VW-biler registreret samme dag, breder sig også til VW’s store afdeling for varebiler, hvor fup-og-fidus motorerne stort set er altdominerende. Rygter mener at vide, at de mange VW-forhandlere, private eller VW-ejede, også bliver tvunget til at registrere Transportere og Caddy til sig selv, blot for at holde den synlige tilbagegang på et nogenlunde kontrolleret niveau.

Men det rejser selvfølgelig et helt afgørende spørgsmål, hvis der er hold i rygterne. Hvad koster det – og hvad kommer det til at koste VW-koncernen, inden man er nogenlunde ude af den nuværende gigantkrise. Og, er det nu man skal sælge sine VW-aktier, hvis de da ikke er solgt for længst ….???

Pin It on Pinterest