Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. April '16 13:13 by Jørli Petersen

Utidig omhu

Hvis den første Honda var HRV var utidig omhu, er den nye HR-V det stik modsatte. Honda forsøger sig igen med en crossover, dennegang endda med en veltrimmet bil som endda har en rigtig gunstig pris.

Hvis den første Honda var HRV var utidig omhu, er den nye HR-V det stik modsatte. Honda forsøger sig igen med en crossover, denne gang  med en veltrimmet bil som endda har en rigtig gunstig pris.

Hvis man ser tilbage i bilerne historie, er der mange biler, som kort beskrevet endte som en fiasko. Salgsstallene blev aldrig hvad man havde håbet, og grunden til fiasko kan blandt skyldes, at bilerne kom alt for tidligt. Markedet var helt enkelt ikke klar til de anderledes biler, og pudsigt nok er mange af disse biler fra Japan. Vi kan nævne den første Mitsubishi Space Star og Nissans bud på samme type bil, Nissan Prarie, ingen af disse biler solgte nævneværdigt i Europa, og en anden af de biler, der som de to nævne kom år for tidligt, er den første Honda HR-V, der blev præsenteret i 1997.

Den første Honda HR-V gled hurtigt ud i glemsel, begrebet cross-over som biltype kom først meget senere, men nu prøver Honda igen med en HR-V, og denne gang ser det ud til, at Honda har en bil, som kan gøre bilmærket meget mere synligt på da danske veje.

Gadekryds

Om Honda HR-V er mest SUV tilsat en anelse coupe og fem deciliter stationcar er op til hver enkelt at vurdere, og det er netop crossover typens styrke og svaghed. HR-V vil i langt de fleste tilfælde være en bil med helt almindelig forhjulstræk, det er muligt at få bilen med træk på alle fire, og motorprogrammet består af en 1,5 liters benzin og med 1,6 liters diesel som testbilen.

Honda HR-V har alt hvad der skal til for at blive Hondas mest solgte model i Danmark. Spørgsmål er bare, om Honda var viljen og måske nok så væsentligt, - har man et forhandlernet, som er omfangsrigt nok til at være HR-V til en salgsmæssig succes.

Honda HR-V har alt hvad der skal til for at blive Hondas mest solgte model i Danmark. Spørgsmål er bare, om Honda var viljen og måske nok så væsentligt, – har man et forhandlernet, som er omfangsrigt nok til at være HR-V til en salgsmæssig succes.

Benzinudgaven er typisk for Honda, men alt det typiske bør være en advarsel til en HR-V køber. 1,5 motoren har begrænset træk og effekt ved lave omdrejninger. Som en ægte Honda skal den have snoninger før den laver noget, og hvem kører høje omdrejninger med en bil som HR-V. Her er diesel meget mere rigtigt, og selv om Honda ikke har nævneværdig viden om dieselmotorer, har de alligevel ramt pænt omkring plet med de forsøg de har gjort. 1,6 motoren i HR-V er både smidig, og støjsvag, forbruget er mere så som så, her følger HR-V med strømmen, lidt over 20 kilometer per liter når man kører forsigtig landevejskørsel, og 16-17 km/l når bilen får stryg på motorvejen.

Fornem kabine

Kabinen i HR-V er en positiv oplevelse, når man sammenligner med bilens naturlige konkurrenter. En stor trykfølsom skærm dominerer midterkonsollen, som også har god højde og bredde mellem sæderne, den store rumskiller bliver den dominerende del af bilens indretning, men vi noterer også ganske gode sæder, gode materialer generelt og som altid hos Honda, en rigtig flot samlekvalitet.

En af klassens mest lækre kabiner, gode materialer, gode sæder, fin polstring af kanter, og så er midterkonsollen meget vellykket.

En af klassens mest lækre kabiner, gode materialer, gode sæder, fin polstring af kanter, og så er midterkonsollen meget vellykket.

Bagsædet er typisk for klassen, det vil sige, at der er nogenlunde plads, – men også med et ønske om lige at få et par ekstra centimeter til lange ben, mens bagagerummet i HR-V skiller sig positivt ud, ved at byde på mere end de naturlige konkurrenter.

 

 

Undervogn med crossover

Biler af typen crossover er et kompromis, og derfor kalder vi HR-V undervognenen for en crossover opsætning. Den lidt primitive bagaksel har fordele, når man læsser bilen, og her er HR-V anderledes en en typisk Honda, ved at være hårdere end typisk Honda, og det giver lidt mangler i bilens grundlæggende køreegenskaber.

Et rigtig godt bagagerum. Her er HR-V i lidt i særklasse.

Et rigtig godt bagagerum. Her er HR-V i lidt i særklasse.

Der mangler lidt i adræt optræden i skarpe kurver og ved hurtige retningsskift, men samlet set er HR-V en fornuftig pakke med OK styring og undervogn, et godt kryds mellem komfort og daglige behov, og HR-V vil være rigelig og mere end tilstrækkelig for de fleste.

Honda HR-V lander flot hvis vi sammenligner på pris. Billigste udgave af HR-V med diesel er under det flere konkurrenter forlanger for nogenlunde det samme, herfra er det et spørgsmål om udstyr, men sådan er det med alle biler, og med det vi synes er en rigtig gunstig pris på en Honda, har det japanske mærke endelig fået en bil, som de bør kunne sælge i pæne bundter, teoretisk kan HR-V blive Hondas mest solgte model, men vi må ikke glemme, at Honda har et par småskavanker, før man bliver rigtig folkelig.

Den ene mangel hedder forhandlernet. Hondas forhandlere er ganske få, mærket er dårligt repræsenteret flere steder i Danmark, og det begrænset salget. Det næste man skal være opmærksom på, er værkstedspriserne. Ikke nødvendigvis priserne på reservedele, men timepriserne på værkstederne, men det er der heldigvis råd for. I dag kan man frit vælge værksted, hvis man føler sig plukket på det autoriserede, og den løsning kan være god for kommende HR-V købere, og knap så god for værkstederne, men tommel op til ny HR-V med et velkommen tilbage.

 

Honda HR-V 1,6 DTECegance

Honda kom alt for tidligt med den første HR-V, som vi testede første gang i 1997. HR-V var et varsel om en cross-over biltype, som bare ikke var opfundet i 1997.

Honda kom alt for tidligt med den første HR-V, som vi testede første gang i 1997. HR-V var et varsel om en cross-over biltype, som bare ikke var opfundet i 1997.

Pris: fra 247.000 kr

Pris for testbil: 330.000 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins man

120 HK v. 4000 o/m

300 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t:10,1 sek

Tophastighed: 192 km/t

ECE-snit: 25,0 km/l

Kørevægt: 1435 kg

Totalvægt: 1870 kg

Trailer: 500/1400 kg

CO-2: 104/km

 

Pin It on Pinterest