Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. November '18 15:12 by Jørli Petersen

Uventet prisfald

Sorento nyder tilsyneladende godt af de nye og skrappere krav til måling af en bilens forbrug af brændstof. Kias største SUV er faldet med mellem 5- og 64.000 kr.

Nye beregninger for bilers forbrug af brændstof undergår i disse år en betydende ændring. Den nye og mere realistiske beregning for forbrug opgives som en WLTP norm, men lidt endnu er den ikke fuldt indfaset. Der er stadig indskudt en formel for at kunne beregne alle tal for forbrug på alle biler, indtil alle har fået foretaget helt nye beregninger, som slet ikke er så lette at få gennemført.

De gamle normer blev beregnet ud fra en enkelt model, der repræsenterede hele modelprogrammet. Med WLTP skal man stort set fortage en selvstændig måling på hver enkel model, men også målinger inden for den enkelte model hvis der er ændringer, eksempelvis vil bilen fås med 14- eller 15 tomme hjul.

Hvis det er tilfældet, skal der laves selvstændige tal for både 14- og 15 tomme hjul, så i løbet af nogle år, vil det blive meget vanskeligt at sætte et enkelt forbrugstal på en bil, som eksempel kan vi nævne Opel Insignia, som får flere end 40 forskellige tal for forbrug.

Det er også en næsten 100 procent sikker antagelse, at bilerne stiger i pris, fordi danske afgifter blandt andet har bilens forbrug som en væsentlig faktor, når der skal udregnes afgift til staten, men der er tilsyneladende også behagelige undtagelser.

Den store Kia Sorento, mærkets største og helt ægte SUV, kommer med overraskende meldinger om prisfald efter overgang til nye forbrugstal.

Kia Sorento er faldet mellem 5- og 64.000 kr alt efter model. Hvor meget der skyldes ny beregning, og hvor meget der skyldes nye priser fra fabrikken er lidt uklart, men det er en kendsgerning, at Sorento nu koster 450.000 kr i billigste udgave med plads til syv personer. Med 4-hjulstræk er prisen faldet med 24.000 kr, og den nye model Sorento med 2-hjulstræk og automatgear er i princippet faldet med hele 64.000 kr.

Samtlige udgaver af Kia Sorento har samme 2,2 liters dieselmotor med 180 HK, og hvis man ryger helt til tops i modelprogrammet, finder man en vejledende pris på 700.000 kr.

Alle Kia Sorento er udstyret med samme 2,2 liters diesel med 180 HK. Når man vælger Sorento, skal man kun tage stilling til udstyr og noget ja eller nej til 4WD og automatgear.

 

Pin It on Pinterest