Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. April 18:09 by Jørli Petersen

Vægt og hastighed

1500 kg på trækkrogen efter en el-bil er slet ikke så ringe endda, men det har selvfølgelig indflydelse på bilens rækkevidde.

Da Aiways kom til Danmark, vat bilen U5 en ny kinesisk bil, som ikke måtte trække en trailer. Ikke engang den mindste af de helt små.

Det er noget vi arbejder på, lød det fortrøstningsfuldt fra Erik Morsing fra Aiways Danmark, og med den seneste opgradering kan man sige, at den danske importør ikke giver op så let.

De nyeste vægtregler for Aiways U5 siger 1500 kg på krogen, og flotte 750 kg, hvis traileren ikke er forsynet med bremser.

Det betyder, at alle biler uanset dato for registrering, kan køre lovligt med påhæng, men der kommer til at gå endnu et par uger, før det hele er på plads, for når man pludselig må sætte trailer efter en bil, skal der selvfølgelig laves et system, der både har den rette styrke, ligesom det skal kunne monteres det rigtige sted under bilen.

Vi har ingen pris på en krog til Aiways, og fra midten af maj, er der nok kun den samme type krog, hvis man er interesseret, og nyhederne i foråret 2022 handler også om noget andet, som gælder for alle kommende Aiways ejere, uanset om de er interesseret i trækkrog eller ej.

Nyeste type Aiways bliver nu forsynet med 3-faset lader.

Det gør noget alvorligt ved ladetider på bilen, som hidtil har været begrænset af en kilometergrænse på 150 km på en gennemsnitlig tur i hjemmeladeren.

Hvis man har en 3-faset lader hængende i carporten, kan man lade batteriet fuldt og helt i løbet af natten. Hvis man har behov for mere, må man holde ind ved en lynlader, hvor Aiways kan lade med hastigheder op til 90 kW, hvor det er teknisk muligt på den valgte lynlader.

Prisen på Aiways med 3-fast lader vil være 350.000 kr, og de første biler med hurtigere hjemmeladning lander i Danmark i løbet af det tidlige efterår.

Aiways kan også registreres på gule plader. Det har ingen gunstig indflydelse på bilens pris, men det har stor betydning, hvis bilen skal køre i firmaets tjeneste.

Pin It on Pinterest