Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. September '22 15:38 by Jørli Petersen

Van of the Year 2023

For første gang er årets top-3 alle elektriske nyheder, men årets bedste nye varebil 2023 er ID Buzz Cargo, som vandt knebent foran ny Ford e-Transit.

Tre nye elektriske varebiler kæmpede om at komme helt til tops i den årlige dyst om at være årets bedste nyhed, og de tre er i virkeligheden meget ukendte, og med det mener vi varebiler, som ikke er testet forfra og bagfra.

Vinderen og dermed den bedste nye varebil i Europa 2023 er den nye VW ID Buzz. Den meget anderledes nye elektriske varebiler fra VW fik i alt 110 point, og der var tæt kamp om at komme helt til tops, men det lykkedes ikke Ford at komme helt til tops på medaljeskamlen, og i modsætning til VM og OL-medaljer, er der ingen der husker, hvem der sluttede som nummer to eller tre sidste år.

Den sidste nyhed på skamlen er i alt tre biler. Det er den nye Renault Kangoo E-Tech, Mercedes e-Citan og den nye Nissan Townstar. Selv om de var tre til at hente stemmer, blev det kun til 65 point, og det betyder, at man for første gang har en international top-3, som udelukkende består af fuldt elektriske biler.

Hvad kan man så sige om årets vinder, VW ID Buzz? Faktisk ikke ret meget, for hvis vi skærer helt ind til den barske sandhed, så er det lidt trist, at kun meget få mennesker har mere end et overfladisk kendskab til ID Buzz. Man kan sige, at det kræver et meget sikkert instinkt at sende point i retning af en begrænset kendt nyhed som ID Buzz.

Det er også bemærkelsesværdigt, at kåre en vinder, som kun vil kunne købes af meget få i løbet af det kommende år. Produktionen er langt fra oppe i omdrejninger, og der kommer kun meget få eksemplarer til Danmark i indværende år. Måske kan antallet tælles på to hænder.

Udsigterne for levering næste år er også yderst dystre. Vi forudser en rekord lang venteliste på alt hvad der hedder ID Buzz, og det er værd at huske, at ID Buzz både skal produceres som person- og som varebil.

En titel som International Van of the Year 2023 gør ikke en kommende venteliste kortere, så hvis virksomheden skal investere i en ny el-varebil inden for det næste år, skal man måske se sig om efter noget andet, som selvfølgelig ikke har samme udtryk.

Årets bedste nye varebil vil også være den varebil, der sætter en ny rekord i ventelister. Aldrig har ventetiden på en ny varebil været så lang, forudser vi efter de produktionstal der fremlægges af VW.

Pin It on Pinterest