Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. February '19 21:40 by Jørli Petersen

Velar på speed

Range Rover Velar i den hidtil kraftigste udgave. Bemærk de ekstra store luftindtag på fronten, der sikrer rigeligt med luft til både kompressor og den 5-liters V8 motor.

Velar er den mellemstore Range Rover, og til dato har motorprogrammet og mængden af ekstra kræs også været fra Range Rovers midterlinje, men nu skal det tilsyneladende ændres.

Afdelingen for fest og morskab hos Land Rover har lavet en ekstra pumpet udgave af Velar, som får tilnavnet SV Autobiography Dynamic Edition, og med det navn, er det heldigt man ikke skal tale med den kraftigste Velar til dato, men kan nøjes med at køre bilen.

Range Rover har hentet den store V8 motor fra de absolutte topmodeller, og lagt den næsten kvadratiske 5-liters motor i motorrummet på Velar. Effekten oplyses til 550 HK med god hjælp fra en kompressor, som også hjælper på vej til de 680 Nm, som er bedste drejningsmoment.

Der er også kræset lidt ekstra for den daglige komfort.

V8 motoren har også været flittigt brugt af Jaguar, og i topudgaverne hos Range Rover, henter man 575 HK ud af motoren, mens man nøjes med 550 i Velar. Det lidt mindre udbytte af samme motor kan hænge sammen med lidt tab fra udstødningen, som følge af det mere kompakte motorrum i Velar, det kunne man have kompenseret ved at skrue lidt op for kompressoren, men det har man undladt, måske for at give de absolutte topmodeller den lille ekstra fordel af flere heste.

Uanset hvorfor, så rykker Velar til de første på 100 på 4,5 sekund mens tophastigheden ligger på 274 km/t, og hvis ikke man kan kende den nye topudgave af Velar på de særlige 21 tomme fælge eller de 40 cm store skiver, der er en del af den kraftige opdatering af både undervogn og bremsesystem, kan Velar V8 kendes på det ekstra store luftindtag på fronten, ligesom udstødningsrørene bag på bilen er blevet mere end iøjnefaldende.

Selvfølgelig har Velar sine off-road egenskaber i behold. Låsbart differentiale bag mens 8-trins automatgear og luftaffjedring skal sikre den daglige komfort.

Der er ikke sat nogen pris på den nye Velar V8, men den nuværende topudgave af Velar koster lidt mere end en million danske kroner, og med V8 motor og mere luksus i kabinen skal prisen nok ramme 1,5 million kroner. Til gengæld kan man slippe for farvetillæg. De syv særligt udvalgte farver til Velar V8 forventes at have samme pris.

Den markante opgradering af udstødning sender tydelige signaler.

Pin It on Pinterest