Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. October '18 10:40 by Jørli Petersen

Velkommen tilbage

Corolla vender tilbage i foråret 2019, og det er især Corolla hatch-back, der trækker tykke tråde tilbage til goe-gamle-Corolla.

Corolla er tilbage. Efter en alt for lang årrække med alternative navne til Corolla, vender originalen tilbage. De officielle debut fandt sted i Paris, men der går fortsat nogen tid før Corolla når til Danmark, engang til foråret lyder det svævende fra Toyota, sent forår endda, så det ligner april eller maj måned, før det længe ventede come-back er en realitet, og inden vi når så langt, kan det være Toyota får taget sig sammen til at give en troværdig forklaring på det underlige afbræk i Corolla-rækken.

Første skud fra ny Corolla-række er stationcar og hatch-back. Vi har kun set Corolla som 5-dørs, og det er usikkert om den dukker op som 3-dørs. Måske i en ekstra sporty udgave i 2020.

Vi underlader en direkte kommentar, men kan man forstille sig Carlsberg skifte navn til Valby Pils, at Novo bliver til Kemisk Værk Kalundborg eller Grundfos bliver til Bjerringbro Pumper, – nej vel.

Men til sagen. Første kendsgerning. Der kommer ingen Corolla diesel. Toyota har sagt farvel til flere dieselmaskiner, som aldrig rigtigt har passet til Toyota’s globale program, så det passer dem sikkert udmærket, at kunne lukke det kapitel, for til gengæld at koncentrere sig om det man har udviklet i snart mange år, hybridløsninger.

I 80’erne og 90’erne var den 3-dørs Corolla dansk folkeeje. Corolla udkæmpede den årlige dyst om at være den mest solgte bil med Opel Kadett, men det er selvføglelig den nye stationcar der er den mest brugsvenlige.

Basis i ny Corolla er to hybridmotorer. Den kendte 1,8 liters med 122 HK fra Prius er blevet pudset og udviklet til Corolla, og som noget nyt kommer der en 2-liters med 180 HK i toppen af modelprogrammet.

Til de sparsommelige, der kan klare sig med mindre motor og måske kører overvejende lande- eller motorvej til og fra arbejde, kommer Corolla med en 1,2 liters turbo-benzin uden skygge af hybrid, men alligevel med 116 HK.

Stor og rummelig. En direkte konkurrent til Astra, Focus og alle de andre, og nu står bilen stærkere i købernes bevidsthed, for bilen har fået et ægte kendis-navn.

Corolla kommer i fuldt modelprogram, indtil videre har Toyota vist en stationcar og den kendte 3/5 dørs hatch-back, som for alvor forbinder fortid og nutid med de signaler bilen sender, og så har Corolla navnet ikke været helt forsvundet fra europæiske nærområder, den 4-dørs Corolla har hele tiden holdt navnet i live, men ellers handler det om mere sikkerhed, mere standardudstyr, kendte sikkerhedssystemer, som nu også kan fungere i mørke, og så viser Corolla den nye udgave af den moderne ”linjevogter”, som nu ikke længere kræver hvide striber på vejen, for at holde bilen inden for asfalten og i højre side af vejbanen.

Som nævnt i indledningen, tidspunktet for salgsstart er fortsat ukendt, men man kan godt planlægge den kommende ferietur efter en ny Corolla. Vi kender heller ikke prisen, men det skulle være ganske vist, at der også kommer en Corolla PHEV eller plug-in hybrid.

Det er hybridmotorerne der dominerer nyt Corolla modelprogram. Basismotor er en ren benzin med turbo, 1,2 liter og 116 HK, mens to hybridløsninger er toppen af programmet. 1,8’eren fra Prius med 112 HK og en helt ny 2-liters med 180 HK.

Pin It on Pinterest