Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. May '23 18:13 by Jørli Petersen

Venlige demonstranter

Lastbilerne er i virkeligheden er voldsom magtfaktor, som endnu ikke er trådt i karakter. Tænk hvis alle lastbilerne blev hjemme. Samtidig. En hel uge!

I ly af miljø og CO2 udledning, har den nye lyseblå regering opfundet en ny afgift. En kørselsafgift.

En afgift for kørsel med lastbiler, og for at gøre det hele endnu mere perfekt målt på indtægter til statskassen, er det ikke kun for lastbiler der kører på diesel.

Hvis en lastbil efter de nye afgifter kører helt uden udledning af CO2, slipper den alligevel ikke for afgift. Selv den reneste, rene af alle lastbiler, skal betale afgift, så den generelle forklaring på den nye afgift stemmer ikke. Forklaringen med miljø er mere en undskyldning.

Den nye afgift betyder, at alle lastbiler med dieselmotor betale en kilometerafgift på 1,25 kr, og for at kradse penge ind for hver en kørt kilometer, skal der oprettes et helt ny og meget omkostningstungt bureaukrati, men den nye kilometerstraf kommer ikke at blive gennemført uden protester.

Første demonstration fra landets vognmænd, fandt sted foran Christiansborg. Det var en demonstration, der fandt sted i god ro og orden. Vognmændene havde aftalt med politiet, hvor man skulle parkere lastbilerne, så de var til mindst mulig gene, der blev parkeret lastbiler i vejsiden foran Christiansborg, og på en stump vej ud for Børsen mellem to lyskryds, så man med en lille omkørsel, kunne undgå trafikale problemer.

Men sådan bliver det ikke i fremtiden.

Indtil videre har danske vognmænd været yderst venlige og hensynsfulde, men nu kan det blive til blokering af tilkørsler af motorveje, og en trussel om trafikalt kaos, har naturligvis fået regeringens topfolk til at trække i trådene. Den gode og helt uskyldige politichef Foged og hans håndgangne mænd, har nu truet den såkaldte organisation, der skulle arrangere venlige demonstrationer, så nu har denne gruppe vognmænd nedlagt sig selv, for som de siger, – vi vil kun arrangere ”lovlige” demonstrationer.

Og det er vel næppe helt lovligt at parkere en række lastbiler, og spærre for tilkørsel til motorveje?

Hvis de nye afgifter på kørsel med lastbiler bliver indført, stiger omkostningen på en gennemsnitlig dansk lastbil med 100.000 kr årligt.

På den måde er der lagt op til konfrontation mellem vognmænd og – Mette.

Vi ved fra tidligere, at når Mette har fået en fiks ide, er det umuligt at få hende til at skifte mening. Der skal virkelig lægges kræfter i, for at få lagt den planlagte miljøafgift på lastbiler i graven, men selv om det lyder flot med en afgift for kørsel med lastbiler, er det i virkeligheden en yderligere afgift til den danske befolkning.

Alt bliver kørt og leveret med lastbiler, og hver gang skal helt nye offentligt ansatte på et helt nyt kontor spørge lastbilens ejer, hvor mange kilometer der er kørt, og hvad det skal koste i afgift.

Det gælder også for de lastbiler, der kører med brød og mælk. Det er mejeriets biler, der henter mælk hos landmanden, herfra køres mælken fra mejeri videre til en central, hvor det omlæsses til andre lastbiler, som kører det ud til små og store købmænd, og jo længere der er mellem små og store byer, jo dyrere bliver det at købe mælk. Og alt andet for den sags skyld.

Hvis du skal flytte, skal du også regne med en større regning fra flyttefirmaet, og det helt store problem med den nye dieselafgift er, at der ikke er nogen vej uden om en ny afgift.

Den elektriske lastbil er et fatamorgana i en miljøorganisations drømmeverden.

De planlagte afgifter på kørsel med lastbiler, skulle også gælde for udenlandske lastbiler, der kører det lovlige antal ærinder i Danmark, men hvordan kan det kontrolleres, og hvordan opkræves afgiften?  

Lastbilerne findes, men de der er, er meget få, og de kan på ingen måde erstatte dagens lastbiler, og for at gøre ondt værre, så er prisen for mangelfuld lastbil meget højere end for den traditionelle lastbil, ligesom der ikke er ladestandere til den type forslugne el-forbrugere, og så har vi glemt den øgede omkostning til lønninger, for en lastbil skal oplades mindst en gang på en arbejdsdag, og det skal selvfølgelig ske i arbejdstiden, og chaufføren skal selvfølgelig have løn, mens han sidder og venter på batterierne bliver opladt.

Så er der lastbiler på brint. Her er løsningen for fremtidens lastbiler, men de er stadig et stykke ud i fremtiden, og trickets med Mettes nye ide med afgift på lastbiler, vil også være, at de penge en vognmand eventuelt måtte have til indkøb af nye, mere miljøvenlige, men også noget dyrere lastbiler, vil være brugt til afgifter, som måske kan løse noget af problemet med de nye 38 milliarder til krigsministeriet, mens Mette og alle hendes håndgangne folk glemmer at fortælle den danske befolkning, at det bliver dyrere at gå i supermarkedet, når den nye afgift træder i kraft. Prisen på smør stiger igen.

Men tilbage til de venlige vognmænd, som indtil nu har opført sig eksemplarisk. Vil de blive ved med det?

Det regeringen selvfølgelig frygter, er en mere voldsom reaktion fra landets vognmænd. Vi har set lastbiler demonstrere på motorveje i Frankrig, her har vognmænd og chauffører parkeret deres biler på motorvejene, og forladt lastbilerne.

Følgeeffekten er voldsom, for en lastbil er ikke så let at flytte, hvis man ikke har nøglerne, og kan starte motoren.

Men lad os starte med den venlige metode. En metode som slet ikke er ulovlig på nogen måde.

Hvad nu hvis, – ja vi tænker tanken til ende, alle danske lastbiler blev enige om ikke at forlade garagen en hel uge.

Tænk hvis der ikke blev kørt varer ud en helt uge. Tænk hvis alle lastbiler i servicefag også blev i garagen, så det både var entreprenører, flyttefolk og de lastbiler der flytter rundt på de varer, der bliver købt på nettet, forbliver i garagen. Tænk hvis der ikke var mælk eller bleer i supermarkedet, tænk hvis veganerbutikken på Østerbrogade ikke fik friske varer til onsdagsmiddagen, så miljøforkæmperne var henvist til dybfrosne kyllinger i supermarkedet, – tænk hvilket politisk pres der ville blive rejst.

At Mette med flere ville blive voldsomt mopsede, ligger uden for enhver tvivl. Til gengæld ville det være fuldt lovligt, for lidt endnu er det ikke ulovligt at blive hjemme, og man kan ikke indsætte militæret til at afhjælpe de værste mangler i veganerbutikken, for militæret er som bekendt en skygge af sig selv, og lastbilerne holder sikkert og venter på reservedele, som skal betales med de indtægter, der realiseres næste år, når gevinsten fra den første aflyste St. Bededag viser sig i statskassen.

Danske vognmænd og deres lastbiler er irriterende på landevejen, men de er uundværlige, og hvis de holder op at køre, må Mette finde på noget andet. Tænk hvilket magtmiddel lastbilerne har ved slet ikke at være synlige!

Lastbiler på el og lastbiler på brint kan ikke løse problemet de kommende år, og lastbiler på el kan slet ikke erstatte de nuværende lastbiler med dieselmotor.

Pin It on Pinterest