Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. January 17:24 by Jørli Petersen

Venstre bussen

Højt til loftet og langt til døren. Marco Polo er den lækre autocamper til det mindre behov.

Mercedes Vito i Marco Polo udgave ligner bilen eller bussen til Venstre, som ifølge eget udsagn er partiet med højt til loftet og langt til døren. Som en lille stikpille kan vi tilføje, at det også er bilen med ekstra brede døre, så mange kan forlade bilen hurtigt, det ser også ud til at passe godt til det tidligere regeringsparti, som måske kan bruge en Marco Polo som rullende kontor til kommende valgkampe, hvor den første venter allerede dette efterår.

Mercedes Marco Polo er en ægte Mercedes Vito. Det ved vi, fordi bilen er en rigtig baghjulstrækker, og en Vito med træk på baghjulene, er en ægte Mercedes, hvor Vito med træk på forhjulene, er mere Renault end den er Mercedes.

Marco Polo er ægte baghjulstrækker og på den måde en ægte Mercedes.

Seneste udgave af Marco Polo så dagens lys i 2020. Bilen er således ikke den store nyhed, men bilen blev lanceret under en krise, og det har vist sig at betyde en vanskelig start for alle nye biler, for det samlede salg af nye biler er faldet markant i 2020. Rigtigt mange bilfabrikker har ekstraordinært kik på omkostninger og besparelser i det hele taget, men på trods af dårlige tider, ser Mercedes ud til at være tilfreds med den meget nye Marco Polo, som netop er blevet forsynet med nye danske priser, efter beregning af de nye afgifter.

Billigste Marco Polo koster 610.000 kr. Basisudgaven af Marco Polo har fået tilført mere standardudstyr, og motoren er identisk med det vi kender fra både C- og E-klasse. Modelbetegnelsen på billigste model er 220d, det er en 2-liters motor fra Mercedes, og når vi skriver på denne måde, er det fordi en del motorerne hos Mercedes stammer fra Renault.

Langt til døren hedder det i Venstre, Marco Polo har også brede døre som en del af meget omfattende standardudstyr, og brede døre er en fordel, hvis man ønsker at komme ud i en fart.

220d udgaven lægger 163 HK og er udstyret med Mercedes ganske vellykkede 9-trins automatkasse. Hvis man synes, det lyder lidt sløjbenet med 163 HK til en størrelse Vito, som skal på den store ferietur med regelmæssige mellemrum, kan man ofre yderligere 50.000 kr, så ryger modelbetegnelsen op på 250d og effekten op på 190 HK, men i bund og grund er det samme basismotor, hvor man bare har pillet lidt ved trykladning og programmering.

Topmodellen i Marco Polo programmet hedder300d. Igen taler vi om en 4-cylindret 2-liters, nu er effekten røget op på 239 HK, igen er prisen røget i vejret med yderligere 50.000 kr. En basis Marco Polo med masser af udstyr og en masse features, der kan styres fra snakkefonen, koster således 710.000 kr, men pas på listen over ekstraudstyr. Der er rig lejlighed til at komme til at betale en noget højere pris. Listen over ekstraudstyr lokker åbenlyst til merforbrug, og selvfølgelig er en af mulighederne, at sætte en trækkrog på Marco Polo.

Uanset hvilken variant man vælger, er den maksimalt tilladte trailer på 2500 kg.

Motorprogrammet er alle 4-cylindrede og diesel. Alle modeller har samme vægtgrænse for trailere på 2500 kg.

Pin It on Pinterest