Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. August '18 13:16 by Jørli Petersen

Ventetiden er forbi

Let ændret design, iøjnefaldende farver er noget der sikrer hurtig genkendelse af den type Swift vi har efterlyst meget længe.

To tal er væsentlige. 225.000 kr og 140 HK. Disse tal er i korthed alt man behøver at vide om den kommende Suzuki Swift Sport, for det er prisen på den type Swift, som vi har efterlyst meget længe, og det er den type Swift, som for alvor kan få det stille smil i mundvigen til at forvandle sig til det brede grin.

Suzuki Swift er bilen i det familievenlige segment, der har de køregenskaber, som for alvor lokker sin ejer og fører til at vælge den snoede sognevej frem for den lige og kedelige landevej. Swift er bilen til hverdag og især til fest, og nu kommer den ultimative version, som vi har meget store forventninger til.

140 friske turboheste, vel at mærke fra en 4-cylindret motor lokker Swift Sport væk fra den lige landevej og ud hvor køreglæden kan blive noget højere.

De gange vi har haft Swift under lup, har vi efterlyst mere maskinkraft til bilen med de herlige køreegenskaber. Da vi have den lille 3-cylindrede turbomotor under lup, var vi tæt på at overgive os, vi var meget tæt på det vi kalder nulpunktet for 3-cylindrede, for alle 3-benede maskiner får karakter på minussiden, men den version beviser, at Swift fortjener turbo, den fortjener en maskine med overbevisende ”power”, og 1,4 liter, 4- cylindre og 140 HK lyder fortryllende.

Turboladningen sikrer også et godt moment til Swift, det opgives til 230 Nm mellem 2500 og 3500 omdrejninger, og kvik fremdrift skulle yderligere sikres med en 6-trins gearkasse med korte spring mellem alle gear.

De første 100 er overstået på 8,1 sekund, topfarten, der er knap så vigtig for en bil som Swift, er 210 km/t, for Swift er fest og farver, ligesom man får lidt ekstra lir i form af ydre signaler, lækre fælge og anelse større totallængde, som udelukkende skyldes det ydre design.

For de 225.000 kr får man også en større bunke udstyr, både fra den afdeling der kaldes sportslig, fra afdelingen for komfort og for sikkerhed, blandt andet får man linievogter med tilhørende vagtpersonale, der hiver bilen tilbage mellem de hvide striber, – og vi håber, at netop den sikkerhedsdims kan afbrydes ved tryk på en velplaceret knap, for hvis man vælger Swift Sport, vil man selv have lov at styre. Swift Sport er ikke en type børnecontainer a la Berlingo type, den er helt anderledes og meget andet. Det er bilen, vi har glædet os til at se på det danske marked, så sæt et stort kryds i kalenderen midt i september, hvor ventetiden endelig er forbi.

Hvis der dukker en gul Suzuki Swift op i bakspejlet i nær fremtid, så har du den længe ventede topmodel af Suzuki Swift lige i bagdelen. Den længe ventede topmodel har fået en prislap på 225.000 kr. Bilen på dette foto har tyske plader, men læg mærke til pladerne på de øvrige billeder vi har af Swift Sport, der er allerede biler med danske plader, så bilen er i landet, og hvis kommer tæt på Køge, er der ekstra grund til at holde øje. 

Sammenlignet med en standard Swift er der meget mere udstyr i topmodellen, og der er udstyr fra alle afdelinger. Fra sikkerhed, daglig komfort og selvfølgelig fra afdelingen for det sportslige.

Pin It on Pinterest