Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. June '19 18:55 by Jørli Petersen

Vi hader diesel !!

 

Togene skal ind, bilerne skal ud, og dieselbilerne er samfundets fjende nummer et. Desværre er alt for mange politikere helt uvidende om de faktiske forhold. (foto DSB)

Den nu overståede valgkamp overlod intet til tilfældighederne. Rigtigt mange politikere hader diesel. Dieselbilen er udset til at være tidernes værste skurk, foruden at være miljøsynder nummer et, er dieselmotoren tilsyneladende også skyld i manglende omsorg for landets ældre, for svinepest i det store udland og måske for jordskred i Schweiz.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, også kendt som Pia Futtog eller Frisøren fra Vejle, hylder det  gamle princip: Hvis man råber højt nok, har man selvfølgelig også ret. Desværre ved SF formanden ikke de mindste om biler, trafik og dieselbiler i særdeleshed. (foto FT)

Der er meget langt mellem de politikere, som ser ud til at vide bare lidt om emnet biler, for det er så let at råbe el-bil, uden at tænke på de vanskeligheder det indbærer. Det er populært at udråbe el-bilen som den store frelser, og mens SF mener dieselbilerne skal helt ud af byen i løbet af tre år, har den nu afgående regering sat det mål, at det skal være slut med salg af benzin- og dieselbiler i 2030, uden helt at vide, om det nu også er en rigtig og især holdbar mulighed for det samfund, vi måtte have om lidt mere end 10 år.

Der er stemmer i diesel

Det mest højtråbende parti i valgkampen var SF. Endnu engang har partiet vist, at de ikke har styr på biltrafik og transportmidler i al almindelighed. Partiets formand træder uden tøven i det fodspor, der er trådt af partiets mange uvidende trafik- og miljøpolitiske ordførere. Total uvidenhed om biler og trafikpolitiske løsninger har været partiets særkende, siden den nyvalgte EU-politiker Margrethe Auken, satte helt nye grænser for mangel på viden, da hun for år tilbage var SF’s trafikpolitiske ordfører.

Karsten (EU er noget lort) Hønge, stemmer konsekvent imod alt der lugter af motorvej og fremme af kørsel på tre eller fire gummihjul. Det eneste den EU-frafaldne politiker vil stemme for, er den påtænkte motorvej mellem Falsled og Kerteminde. (foto FT)

Man kan måske ikke forvente, at landets politikere har styr på de seneste nyheder på det biltekniske område, men når man råber højt i den politiske verden, bør man have bare nogenlunde styr på det man taler om, selv om det ikke er et særkende for mange politikere.
Råber man højt nok, kan man tiltrække stemmer, man benytter den gamle og velprøvede taktik med at tale til de dummeste vælgere, herfra breder ringene sig i vandet, og er man helt uden skrupler, kan man endda ende som præsident.
SF’s dieselhadende partiformand kendes også under tilnavnet Pia Futtog, selvfølgelig fordi tog er det eneste rigtige til alle danskere ifølge SF, men vi har aldrig hørt Pia Futtog, Karsten (jeg gider sku’ ikke EU) Hønge, Margrethe Auken, eller den tidligere SF’er Ida Auken, sige noget som helst grimt om dansk togtrafik, selv om danske tog i meget stort omfang er udstyret med old-tusse gamle dieselmotorer, der udsender så mange partikler, at moderne måleudstyr bryder sammen, hvis det kommer i nærheden af en dansk togstation.

Ida Auken er frafalden SF’er, men har ikke lært noget om dieselbiler i hendes nye parti. Kendskabet er fortsat tæt på det runde nul. (foto: FT)

At trække i land

Det ser ikke ud til, at hovedparten af danske politikere er klar over, hvor galt det står til med dansk togtrafik, ligesom man ikke ved, at der er sket så meget med dieselmotorer, at de højtråbende og dieselhadende politikere burde rødme klædeligt, hvis de satte sig ind i stoffet.

Margrethe Auken skabte fundamentet for SF’s uvidenhed om trafik og trafikpolitik i særdeleshed, men det afholdt hende ikke fra at råbe rigtigt højt. (foto FT)

I 2019 er dieselmotoren lige så ren som benzinmotoren, og senest har vi fået den første personbil med dieselmotor, der brænder helt rent. En dieselbil som både udsender mindre CO-2 end den tilsvarende benzinbil , og en dieselbil der slet ikke udsender partikler. Testresultater fra tyske ADAC viser et stort rundt nul i udledning, dermed har vi taget hul på en helt ny fremtid for dieselbilen, og hvordan vil danske politikere trække i land på den kendsgerning, – vil danske politikere i det hele taget trække i land, eller vil man blot lede efter en ny ærkefjende.
Diesel er pludselig blevet en mere miljørigtig løsning end benzin. Hvem gider fortælle det til de danske politikere, som tilsyneladende henter deres viden fra de billigste og mest enkle paroler?

Pin It on Pinterest