Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. February '19 16:07 by Jørli Petersen

Vietnamesisk luksus

Den første og hidtil største model fra vietnamesiske Vinfast. En SUV udgave af den store sedan, hvor den klassiske sedan har træk på baghjulene, mens denne SUV har 4-hjulstræk.

Der er ikke så langt fra tanke til handling i Vietnam, som denne sommer tager hul på det, man håber, kan blive en glorværdig tid som bilproducent.

Det vietnamesiske bilmærke Vinfast har en meget begrænset fortid. På få år har man fået stablet et bilmærke på benene, og i 2017 var man kommet så langt, at man var klar med en stor designkonkurrence, hvor dommerne for en stor del bestod af det vietnamesiske folk.

Klassisk opbygning af en stor SUV, som skal dyste med de store luksusmodeller, men til en helt anden pris.

Vinderprojektet blev offentliggjort senere i 2017, og de første to modeler fra Vinfast er designet af italienske Italdesign Giugiaro, og så alligevel ikke helt. Efter de to vinderbiler var fundet, blev hele projektet sendt videre til Pininfarina, og resultatet af de to biler, er en italienske finjustering af italienske design, som nu skal rulle på et helt nye samlebånd meget tæt på Hanoi.

BMW og Mercedes udfordres af et helt ny vietnamesisk bilmærke. Samme størrelse, masser af luksus men til andre priser.

De to første modeller bliver en klassisk sedan og samme bil i en SUV udgave. Navnene er indtil videre Lux SA 2,0 og Lux A 2,0. Bag disse navnet finder vi en næsten fem meter lang bil, der har en bredde på 190 cm og en akselafstand på hele 297 cm, og dermed har vi fået bilen helt på plads. De oplagte konkurrenter til den første Vinfast sedan, er biler som Mercedes E-klasse og BMW 5-Serie, men til en helt anden pris.

Når vi er klar med priserne, vil rigtigt mange tabe underkæben af forbløffelse, lyder de første meldinger fra Vietnam, og bilernes første optræden på den internationale scene fandt sted i Paris, og her kunne man med egne øje se, at der ikke så ud til at være meget skidt og skrammel i nogen af de udstillede biler.

Det er alt andet end indtryk af lavpris man får, når man åbner døren til den nye luksuskrydser fra Vietnam.

Det var på alle måder biler, der udstrålede komfort og luksus. Indvendigt er de to Vietnamesiske biler tydeligt inspireret af Mazda og Volvo, og vi kan passende bruge Volvo som sammenligning på motorfronten, som indtil videre er det stærkt begrænset, for kender vi kun til 2-liters benzinmotorer på henholdsvis 176 og 231 HK, der er købt hos BMW.

4-dørs, 5-dørs eller er det en coupe? Vinfast S 2,0 er mest af alt en 4-dørs sedan med italiensk coupedesign. Produktionen starter midt på sommeren, og eksport fra Vietnam påbegyndes i 2020.

Vi ved også, at der fuldt fart på udvikling af et mere komplet modelprogram. Det forlyder, at Vinfast i løbet af få år vil have et modelprogram på syv forskellige biler, den næste nyhed bliver en lille kompakt city-bil, og så er det allerede kendt, at Vinfast er ved at udvikle en el-bus i samarbejde med tyske Siemens, så el-biler kan også være en del af det kommende modelprogram fra Vietnam.

Prisen på den store nye Vinfast SUV med luksus og plads til den helt store familie, vil kunne sammenlignes med prisen på en Kia Sportage i basisudgave, hvis vi skal tro på de første udmeldinger om priser.

Pin It on Pinterest