Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. February 12:25 by Jørli Petersen

Villavejs-4

Citroen C4 bliver lempet ind på det danske marked. Når alt er lukket, må bilfolket rykke ud på villavejene, mens man venter på genåbning af landet.

Det er usædvanlige tider, og derfor må bilfabrikker med underafdelinger i form af importører og forhandlere opfinde nye måder til præsentation af nye modeller.

Ring en ny bil er blevet det nye koncept, men alligevel er det bemærkelsesværdigt, at en så stor nyhed som Citroen C4 i alt stilhed kun vil blive vist for de særligt interesserede, som har fundet ud af der er en ny C4, og som gør sig den ulejlighed, at bestille en helt privat introduktion hjemme på villavejen.

Citroen forsikrer dog, at når den danske nedlukning lempes, og bilforhandlerne igen må slå dørene op, vil der blive slået på stortromme for nyheden, men en fodslæbende dansk regering har udsendt signaler som betyder, at store dele af Danmark kan være lukket frem til påske, og det er for længe, mener Citroen.

Der er intet nyt på alt det tekniske i ny C4. Alt er hentet fra modeller vi allerede kender.

Det man kan se hjemme på villavejen, er en ny type C4. Det er forsat en hatch-back, altså en traditionel 5-dørs, men designet ligger et godt stykke fra det vi kender fra tidligere udgaver af C4, nyheden er mere en krydsning mellem det allerede kendte og noget SUV-agtigt, så vi drister os til at kalde ny C4 for en cross-over, som er en type bil der har vide rammer.

Ny C4 kommer som komplet modelprogram, og i 2021 betyder det også en 100 procent el-udgave.

Billigste nye C4 lægger ud ved 200.000 kr. Billigste diesel starter ved 230.000 kr, og den elektriske C4 koster fra 250.000 kr.

Den sidste pris sætter netop el-bilen i perspektiv. I Danmark har vi som bekendt høje afgifter på traditionelle biler, derfor er der en tålelig forskel fra traditionel bil til den afgiftsfri el-bil, men i de lande hvor man ikke har afgifter, skal man virkelig ønske sig en el-bil, for prishoppet fra benzin til el kan være rigtig højt.

Citroen C4 er den klassiske type hatch-back, men i en ny stil som godt kan kaldes Cross-over.

Teknisk er der ikke spændende nye i C4. Benzinudgaverne benytter den kendte 3-cylindrede 1,2 liters med henholdsvis 100 og 130 HK, gearkasserne hedder 6-trins manuel eller 8-trins automat, mens dieseludgaverne er mere spiselige med 1,5 liters 4-cylindret på henholdsvis 110 og 130 HK, igen med mulighed for automatgear.

e-C4, som er betegnelsen for el-C4, er også som vi allerede kender fra fra PSA koncernen. Elmotor og batteripakke i e-C4 er helt identisk med det vi ser i alt fra Opel Corsa, Peugeot 208 og noget så stort som Peugeot Expert, en 136 hestes elmotor og en 50 kW batteripakke, som hos C4 skulle give en rækkevidde på 350 km, som vi allerede nu tør sige, vil ligge en del under i den virkelige verden.

El-udgaven yder foruden de 136 HK pæne 260 Nm, 0-100 er holdt ”oppe” på 9,7 sekund, mens tophastigheden heder 150 km/t, som vil tømme bilens batteri på meget få kilometer.

Med en ny Citroen C4 på de danske villaveje, er det også et forsigtigt startskud til de næste nyheder i samme klasse og på samme platform. C4 er også et startskud til en ny Peugeot 308, ligesom det er et kik på den næste Opel Astra, og måske noget nyt Fiat og Alfa Romeo.

Den nye C4 kommer indtil videre kun i dette design, men det nye modelprogram indeholder også en fuldt elektrisk udgave, der bruger den enlige type elmotor vi allerede kender fra en helt stribe biler fra PSA-koncernen.

Pin It on Pinterest