Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. March '19 18:24 by Jørli Petersen

Vito på el

Luksus hotelbus eller VIP bus til de udvalgte, Mercedes ventes klar med en 100 procent elektrisk V-klasse i det sene efterår.

Mercedes benyttede biludstillingen i Geneve, til at vise det man kalder Concept EQV. Mercedes mener også, at V-klasse kan nå at blive den første store MPV, der er 100 procent el-bil, men det postulat gemmer vi væk i bunken, indtil bilen kan købes i fri handel, og der er meget der tyder på, at kan blive i slutningen af indeværende år.

Concept EQV på Geneve i marts, Mercedes V-klasse el på biludstillingen i Frankfurt i september, det er i det mindste den plan der er lagt ud, men Mercedes har før trukket følehornene til sig, når det gælder el-biler, så vi venter i spænding, men rent teknisk er der ikke forskel på de elektriske komponenter, Mercedes viste på den første model EQV, der blev vist sidste år på biludstillingen i Paris.

Den pakke med samme størrelse batteri skulle efter Mercedes egne data give en rækkevidde op til 400 km, men bilen ser også ud til at passe godt til kørsel på kortere stræk i byerne, især hvis man har lidt pauser mellem de enkelte opgaver, samtidig med man har en ladestation inden for kabelvidde, for man skal kunne lade til yderligere 100 km på et kvarter.

Ny V-klasse som ren el-bil bliver den første rene el-MPV mener Mercedes, og rækkevidden opgives til at være “op til” 400 km.

Kald det bare sjatladning, men el-biler er født til at få lidt strøm, når lejlighed byder sig, men vi ved ikke hvor lang tid man skal beregne, for at lade til samtlige 400 km. Bilfabrikkerne har for vane at angive tider op til 80 procents kapacitet, og så længe man ikke kan lade på fuld knald op til 100 procent, er el-biler og lange stræk stadig en mindre god kombination.

Når der står V-klasse på en Mercedes, er det også en Vito, og med Vito er vi rykket over til varebiler, som der sælges betydeligt flere af. Vi gætter på en tidsplan der hedder salgsstart for V-klasse i efteråret 2019, og debut for den noget mere interessante Mercedes Vito-el kort inde i 2020.

V-klasse EQV er også en Vito EQV eller Vito-el, og dermed er vi tæt på at få den længe ventede el-drevne Vito ud på gader og veje.

Pin It on Pinterest