Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. December '15 01:25 by Jørli Petersen

Vokseværk på fransk

Peugeot 308 SW er rykket en klasse op. Både når det handler om regulære mål, men også i følelse af stor bil.

Peugeot 308 SW er rykket en klasse op. Både når det handler om regulære mål, men også i følelse af stor bil.

Peugeot 308 var Car of the Year i Europa sidste år, men det var den 5-dørs 308’er, der hentede de nødvendige point, før den noget anderledes SW model var kommet på markedet. Når vi kalder bilen anderledes, er det fordi akselafstanden er øget fra 262 til 273 cm., en forøgelse på 11 cm. på samme platform, og det er en meget betydende forskel. Det kan betyde, at en 308 SW er en helt igennem gennemsnitsbil, hvor den 5-dørs hatch-back hæver sig over den grå mængde, men sådan er det ikke i tilfældet 308 og model SW.

Den nye og længe ventede stationcarudgave af 308 holder hele vejen til målet, faktisk også et pænt stykke på den anden side målstregen, for det er ikke kun et spørgsmål om mere plads. Springet fra almindelig 308 til 308 SW er større end man skulle tro. Stadig med køreegenskaber i meget høj klasse, ikke så adræt som den 5-dørs, lidt langsommere i sin manøvrering, til gengæld får man en yderligere stabilitet ved høj hastighed, og afstemning af bilen er så veludført, at en 308 SW også kan kører med læs, selv om 420 kg oveni den køreklar vægt ikke er imponerende.

Til gengæld kan bilen tumle vægten, og da bilen også var forsynet med trækkrog, tog vi lige en svingom med stor trailer med passende vindpåvirkning, og her lever 308 SW op til sit ry som en rigtig god trækker, ligesom de 1400 kg som det maksimale er en acceptabel trailervægt.

Herlig maskinkraft

Mens flere og flere bilfabrikker føler sig tvunget til at skære cylindre af motorblokke, og lave besynderlige konstruktioner for at kunne lave mere eller mindre kunstigt høje forbrugstal, er det næsten ren lykke, at få fat i en 2-liters PSA-diesel med 150 effektive heste med herligt træk over et bredt område.

Lille rat giver fuldt udsyn til alle instrumenter og kontroldimser.

Lille rat giver fuldt udsyn til alle instrumenter og kontroldimser.

Ikke et ondt ord om den maskine, til gengæld masser af roser, for igen er vi et stykke over den grå middelklasse, men samtidig oplever vi en bil, hvor det daglige forbrug er mindst lige så flot, som det man finder i microbilerne målt i kilometer per liter. Det er ingen kunst at køre længere end 20 km/l i denne 308 SW, og så er bilens indretning den nye Peugeot skole, den hvor man ser sine instrumenter tydeligt hen over et herligt lille rat, hvor man har tilpasset servoen til en mindre ratkrans., samtidig med man stadig har god føling med vejbanen. En rigtig flot bedrift.

Plads til det meste

Den forlængede udgave af 308 har flere fordele. Foruden mere benplads ved bagsædet, får man også tydelig forbedret siddehøjde bagerst, og man får især et fornemt bagagerum med helt regulære mål og to solide skinner i vognbunden, så man kan fæstne sin bagage. Læssehøjden er passende lav, der er gode rum i siden af bilen til små løse genstande, men 308 har også iført sig nogle af de nye sikkerhedssystemer så som autobremsning og såkaldt adaptiv fartpilot, som ikke er specielt veltrimmet hos Peugeot. Faktisk er den så irriterende, at man ikke er meget for at køre med fartpiloten tændt, så her er der lige så rigelig plads til forbedring, som der er plads til det hele i en 308’er.Vokseværk på fransk

660 liter bagagerum, flot siddehøjde på bagsædet og mere benplads. Der er fuld valuta for den større længde i forhold til en 308 5-dørs.

660 liter bagagerum, flot siddehøjde på bagsædet og mere benplads. Der er fuld valuta for den større længde i forhold til en 308 5-dørs.

Peugeot 308 SW Allure 2,0 HDi 150

Priser fra: 227.990 kr

Testbilen koster: 339.990 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

6-trins manuelt gear

150 HK v. 3750 o/m

370 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 8,9 sek

Tophastighed: 212 km/t

ECE-snit: 24,4 km/l

Kørevægt: 1580 kg

Totalvægt: 2000 kg

Trailer: 740/1400 kg

CO-2 g/km: 93 g

Pin It on Pinterest