Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. March 21:02 by Jørli Petersen

Volvos forvandling

Volvo XC40 Recharge, en af to nye basisudgaver af en Volvo.

Det er uklart hvordan Volvo ser sig selv i 2030. Seneste melding fra det tidligere svenske bilmærke er, at man forventer en meget stor andel af det samlede salg i 2025 er fuldt elektriske biler. Faktisk satser Volvo på, at 50 procent er el-biler, og to af de biler der stadig kan findes på modelprogrammet i 2025, er Volvo C40 og XC40 begge med tilnavnet Recharge.

De to nyheder er fuldt og helt klar i efteråret 2020, og sidste model på gaden bliver C40, der er lavere, knap så meget SUV-stil, mere tilbage til oprindelig Volvo om man vil, og formålet med den lidt mere vindglatte bil er selvfølgelig, at øge rækkevidden på en opladning, som Volvo også oplyser efter WLTP normer, mens man nøjes med at tale om 80 procent, når man taler hurtigladning.

C40 Recharge kommer lidt senere end XC40, men begge modeller ventes klar til salg senest i efteråret 2021.

Vi ved også, at en mængde af de systemer der findes i de kommende modeller er baseret på Google, vi ved også, at der kommer løbende opdateringer af bilens software over nettet direkte til bilen, helt som det kendes fra Tesla, og så ved vi, at de nye små el-Volvoer har to elmotorer, en på hver aksel, mens batteripakken er på 78 kWh, som igen skulle række til i alt 420 km, som Volvo lidt optimistisk mener kan forbedres i bilens levetid, ene og alene ved hjælp af de mange opdateringer af bilens programmer.

Mere kinesisk og mindre svensk. Volvo er i dag en del af den kinesiske Geely koncern, og fremtidens position på markedet er uklar.

Dagens Volvo er en del af den kinesiske Geely koncern. Sammen med Volvo, er der fuld fart på udvikling af Volvos elektriske luksusmærke Polestar, her er der for alvor skruet op for udvikling og nye modeller, og Polestar er også tæt på egentlig dansk introduktion.

Polestar har fået en dansk direktør, og netop nu finpudses den organisation, som forventes at blive meget anderledes end det vi kender fra Volvo, og så vender vi tilbage til det oprindelige spørgsmål: Hvad bliver Volvos position i fremtidens marked? Det kan se ud som om Volvo ønsker at finde en plads i det man kan kalde den bedre familieklasse, mens afdelngen for luksus skal overlades til Polestar, der udelukkende vil producere elektriske biler. Sikkert med samme drivlinjer som findes i Volvo.

C40 Recharge har en elmotor på begge aksler, mens rækkevidden ventes at starte ved 420 km. Lyder det kryptisk? Ja, mon ikke, men det er Volvos udgangspunkt.

Pin It on Pinterest