Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. April 21:30 by Jørli Petersen

VW bygger Ford

VW Tarok er stadig en concept pick-up, og den er beregnet til det amerikanske marked. Både syd og nord.

Eller er det Ford der bygger VW? Fakta er, at VW for nogen tid siden stoppede produktionen af den ellers lækre VW Amarok. Det er også en kendsgerning, at VW og Ford har slået pjalterne sammen på alt, hvad der hedder varebiler, så i løbet af få år er der ikke noget der hedder ægte Transit eller ægte Transporter. Det nye samarbejde mellem de to giganter på markedet for varebiler skal i løbet af få år dække hele modelprogrammet, men den første Ford i VW rækken bliver en Ford Ranger, tilsat en gang VW logoer og lidt anderledes plastkomponenter.

Eller hvad?

VW Tarok er det man beskriver som en lille pick-up. Længden er fem meter, og den kortere længde er fuldt og helt hentet på bilens lad.

Der er noget der tyder på, at det ikke kun er en Ford Ranger, der oversættes til VW, som det tidligere var tilfældet, da VW havde deres egen Toyota Hilux med VW skilte.

Sporene trækkes tilbage til den første præsentation af VW Tarok, der først blev vist på en biludstilling i Sao Paolo og senere i New York. VW Tarok er en mindre type pick-up, der mest af alt er beregnet til det sydamerikanske marked, men når bilen også dukker op i New York, er det slet ikke umuligt, at VW også vil forsøge sig med Tarok i Nordamerika.

Indtil videre kaldes Tarok for en concept model, men det var meningen, at bilens skulle have været sat i produktion i 2020, og forsinkelsen kan skyldes flere ting. Først og fremmest den nuværende situation med covid-19.

For at kompensere for det kortere lad, har VW lavet fuld åbning af kabinen fra bilens lad. Det øger længden på bilens lad betydeligt.

Tarok kaldes lille, fordi bilens længde er fem meter. Til sammenligning er en Toyota Hilux 530 cm, og de manglende 30 cm er hentet på bilens lad. Tarok fås som det ses på billederne også som fuld 4-dørs pick-up, og for at kompensere for det kortere lad, har VW lavet en lille genialitet i kabinen.

Ryglænet på bagsædet kan lægges ned, og for at udnytte den detalje, er der lavet en slags bagklap under kabinens bagrude, som i åben tilstand giver den ekstra længde på bilens lad, som i fuld åben tilstand er mere end de 30 cm, som bilen er kortere end en standard japansk pick-up.

Den næste VW Amarok er en faceliftet Ranger hvor Ford leverer benzinmotorer, mens VW tager sig at alt diesel.

Selve bilens konstruktion er lidt anderledes end den såkaldt ægte pick-up. Motorerne er mindre, og selv om Tarok har 4-hjulstræk, er det af en mere enkel type, det er VW’s 4Motion, der er stoppet i Tarok, mens motorerne er 1,4 liters benzin med turbo eller 2-liters diesel. Begge modeller lægger 150 HK.

Samtidig er de første tegninger af ny Amarok dukket op, og i kølvandet på de første billeder, forlyder det også, at det er tid til en ny Ford Ranger, hvor den nuværende model stammer fra 2011.

Vi tror ikke på en gennemgribende ny Ranger/Amarok. Resultatet bliver nærmere en større gang face-lift, hvor de to mærker tilnærmer sig hinanden, men det interessante ved den nye Ford/VW pick-up er det motorprogram, som allerede nævnes.

Til det amerikanske marked tales der om 2,7 literes V6 benzin og både to og 3-liters diesel, og her har man allerede afsløret en væsentlig detalje, hvis oplysningerne viser sig at være korrekt, fra de ellers meget velunderrettede amerikanske kilder.

Den afgørende oplysning er tre liter. Sådan en diesel har Ford slet ikke. Ford har en 3,2 liters 4-cylindret, en motor der ligger i stort set alle Ford Transit i USA, men VW har en 3-liters diesel, endda en V6 3-liters, og helt rigtigt, det er oprindelig en Audi motor, som passer perfekt til det amerikanske marked.

Med det navn, kunne VW Tarok sikkert få plads højt på det danske hestefolks hitliste.

Men hvad med det europæiske marked? Kan det tænkes, at den lille Tarok på et tidspunkt dukker op i Europa? Den beslutning ser ud til at ligge alene hos VW, mens begge mærker kan vælge forskellige udgaver af den næste Ranger/Amarok.

Ford har allerede minimeret deres motorprogram til to liter, mens man forsøger at kompensere med noget turboladning, for at få bilerne til at blive sjove fritidsbiler, men vil der også være med en Ford diesel i fremtiden?

De nye oplysninger peger i retning af Ford benzinmotorer og dieselmotorer fra VW. Og vi bliver ikke overrasket, hvis VW vil hive den amerikanske Amarok 3,0 V6 til det europæiske marked, mens Ford ser ud til at forsætte med små motorer. Også når motorerne skal hentes hos VW.

Hvornår vil de to mærker så vise ny Ranger og ny Amarok. Først var der tale om 2023, men det er ikke umuligt, at de to biler fremskyndes, så de bliver klar til salg allerede næste år.

Og Tarok? Hvis VW får succes med den nye og kortere pick-up, er det ikke helt utænkeligt, at Tarok på et tidspunkt må ta’ turen over Dammen. Hjem til “Mutti” og måske til Danmark.

Tarok er lille, også når det gælder motorer. 1,4 liters benzin og 2-liters diesel. Begge lægger 150 HK. Bilens 4-hjulstræk er VW 4Motion.

Pin It on Pinterest