Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. July 09:19 by Jørli Petersen

VW går elvejen

VW ID3 er kommet til Danmark. Første udgave af VW’s ægte el-bil har en 204 hestes motor og en rækkevidde på teoretiske 420 km.

Det er en af de store på markedet, der tager hul på en fremtid med mobil elektricitet på mange måder. VW har haft el-biler et stykke tid, men ingen af disse har haft større betydning, mens den nye ID3, der netop er kommet til Danmark, kan bliver det store vendepunkt for VW koncernen, og det er et udspil, der følges med stor opmærksomhed fra alle konkurrenter.

Den første ID3 der kommer til Danmark, er det VW kalder en bil til en ”overkommelig” pris.

Det er det udtryk VW benytter om ID3 til 320.000 kr, hvilket placerer bilen prismæssigt hvor VW gerne holder til, – lidt dyrere end konkurrenterne for nogenlunde samme vare, og bag prisskiltet finder vi en bil med en 58 kWh batteripakke og en teoretisk rækkevidde på 420 km.

Denne udgave af ID3 har en 204 hestes motor med 310 Nm, det bør give rigtigt pæne data, og med garanti en bil der kan komme hurtigt ud af starthullerne i byerne, så fodgængere og halvsløve cyklister skal til at vænne sig til den elektriske fremtid, hvor man risikere at blive brugt som pudseklud, hvis man roder rundt på vejbanen i utide.

VW ID3 koster fra 320.000 kr, som er en pris VW mener er “overkommelig”.

Lademæssigt har VW også forsøgt at forberede sig. Med den ladestyring man har valgt, bør man kunne lade ID3 med en rækkevidde på 290 km på 30 minutter, hvis man vel at mærke kan trække den forventede mængde strøm ud af en given ladestander, men det sidste ligger uden for VW’s indflydelse.

Når VW har fået produktionen op i tempo, kommer der flere udgaver af ID3. En af de kommende modeller er en såkaldt sparemodel med 45 kWh batteripakke og en rækkevidde på teoretiske 330 km. Der kommer også en version med 150 hestes motor og batteripakke på 58 kWh, mens sidste version forventes at være en topmodel med 77 kWh batteripakke og rækkevidde på 550 km.

Indtil videre må vi nøjes med en enkelt model ID3, som til gengæld kommer i seks udstyrsvarianter.

Den nye VW ellers bliver bygget på den fabrik, som i årtier producerede den snart legendariske Trabant, der var folkeflytter i det tidligere DDR.

ID3 kommer i en enkelt udgave men med seks udstyrstrin. Mere følger de kommende år.

Pin It on Pinterest