Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. November '20 16:34 by Jørli Petersen

VW scorer med ID.3

Det endelige resultat. Seat Leon og VW ID.3 udkæmpede en hård dyst, og først til sidst fik VW et lille forspring, men under alle omstændigheder ville den endelige gevinst lande hos VW koncernen.

Der er langt mellem vindere fra VW, og med den bemærkning mener vi biler, der bærer et VW logo. VW koncernen har vundet titler med andre mærker, hvor vinderen lige så godt kunne have været en VW, men det kom slet ikke som en overraskelse, at Årets Bil i Danmark hedder VW ID.3.

Med 150 point kørte VW nogenlunde sikkert over målstregen, men feltet var i virkeligheden mere jævnbyrdigt end man skulle tro. Seat Leon var længe en meget seriøs kandidat til den danske titel, men Seat endte som nummer to, ligesom vi havde Seat som nummer to på vores stemmeseddel.

Vi har også årets nummer tre som nummer tre, vi er enige i, at Toyota Yaris er en rigtig god nyhed, men så knækker filmen også hos Bursd.com, for herfra er vi alt fra vildt uenige til nogenlunde enige.

VW ID.3 er en brugbar el-bil til et bredt dansk behov, men hvis du for alvor skal køre kilometer, er el-bilen endnu ikke den bedste løsning.

Vores vinder var Renault Captur, og hvorfor endte vi med at stemme på den bil, der sluttede som nummer sidst på årets liste over de syv nominerede biler.

Vi tager udgangspunkt i den praksis vi altid benytter, når vi skal findes årets bedste nye personbil. Vi forsøger at udpege den bil vi finder bedst i hver sin klasse eller af hver sin type, og her klaskede to spændende nyheder som Peugeot 2008 og Renault Captur sammen. Vi stemte oprindelig også på biler som Kia Sorento, Land Rover Defender og Opel Corsa, men det var en gevinst på få millimeter, der afgjorde vores første valg mellem Captur og 2008.

Vi valgte Renault Captur frem for Peugeot 2008 på bilernes motorprogram. Især Capturs basismotor med 1,3 liters 4-cylindret trak rigtigt mange point. Peugeot nøjes med 1,2 liters 3-benet, og 3-cylindrede motorer er som bekendt ikke vor livret, så 1,3 liters 4-cylindret tilsat en meget spændende type plug-in hybrid fra Renault afgjorde det franske opgør til Capturs fordel.

Derfor var Peugeot 2008 ikke blandt de syv vi havde nomineret til finalen, og derfor måtte 2008 nøjes med en plads som nummer fire på vores liste, og som med de foregående biler på listen, endte 2008 også som nummer fire på den endelige liste. Så langt er vi enige.

Toyota Yaris er årets nummer tre, både på den samlede liste og hos Bursd.com.

Listens nummer tre er Toyota Yaris. Vi er rigtigt oppe og ringe med ny Yaris, faktisk er vi gevaldigt begejstret, i morgen slipper vi den første test af Yaris, og vi har kun to kritikpunkter ved Yaris, og begge punkter er velkendt for faste læsere. Vi har altid et minus fra start hvis en bil har 3-cylindret motor, vi er heller ikke så pjattede med det trinløse automatgear af typen CVT, og Yaris har begge dele. Som delvis kompensation har Yaris en 1,5 liters motor, en meget lækker hybrid, men det er de to gange minus kombineret med ualmindelig jævnbyrdige konkurrenter, der lander TOyota Yaris som nummer tre, både på vor liste men også på den endelige liste over årets bedste biler.

I bunden af årets liste finder vi BMW 4-Serie og Honda e. På pointlisten fra Bursd.com finder du også BMW 4-Serie og Honda e i bunden, BMW 4-Serie fordi bilen var så ny, at vi end ikke måtte skrive noget som helst om bilen, før vi mødte den første gang på Jyllandsringen, hvor der var så voldsom interesse omkring bilen, at det kun blev et meget flygtigt bekendtskab, og uden nødvendig kendskab, – ingen toppoint fra Bursd.com.

Vores favorit og vores bedste bud på årets bedste nye bil.

Honda e kaldte vi en joke, og det mener vi fortsat. Honda e er anderledes, den skiller sig ud med design, men den har ikke meget større rækkevidde end en indkøbsvogn i Bilka, så derfor er den 100 procent rene bybil fra Honda meget langt fra at kunne vinde Årets Bil i Danmark, – målt ud fra de krav vi stiller til en bil, hvor et af de helt afgørende nøgleord hos Bursd.com er: Familievenlig.

-og vinderen er!

Vi giver kun topkarakter til en bil, der kan bruges af hele familien, og en bil hele familien kan bruge til alle formål. Derfor falder Honda e igennem med et brag, og derfor kunne vi ikke stemme VW ID.3 højere op end vi gjorde. Vi havde VW’s nye elbil blandt årets bedste nyheder, VW er godt på vej med en ny generation el-biler, men der er rigtig langt til Gardasøen i en ID.3, og familieferie i en el-bil er stadig ikke det oplagte, så vor holdning er som den har været længe. Skal man have en el-bil, skal man også have en helt almindelig bil holdende i garageporten, for el-bilen bliver hjemme, når familien for alvor skal bruges kilometer og atter kilometer.

Men vi er ikke det mindste overrasket over VW kører med den danske titel, og et eller andet sted er den også ganske fortjent. Også selv om vi mener årets bedste nyhed hedder Renault Captur.

 

Årets Bil i Danmark 2021
VW ID3 150
Seat Leon 122
Toyota Yaris 114
Peugeot 2008 91
BMW 4-Serie 64
Honda e 63
Renault Captur 56

 

Sådan stemte Bursd.com
Renault Captur 8
Seat Leon 7
Toyota Yaris 6
VW ID3 4
Peugeot 2008 3
BMW 4-Serie 2
Honda e 0
i alt 30

Pin It on Pinterest