Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. November '16 17:09 by Jørli Petersen

VW topchefer anklages

Vi er mere end en bil. Sådan kunne man læse på VW's stand på efterårets biludstilling i Paris, - VW kunne måske have valgt et mere passende slogan.

Vi er mere end en bil. Sådan kunne man læse på VW’s stand på efterårets biludstilling i Paris, – VW kunne måske have valgt et mere passende slogan.

Der er stadig langt til den endelige afslutning på VW’s dieselskandale, – som også kaldes Dieselgate. For kort tid siden accepterede VW koncernen en delvis aftale med den amerikanske stat, en aftale der koster VW koncernen mere end 100 milliarder kroner, og så er det slet ikke slut for VW.

Flere gigantbøder venter i horisonten, og i USA er den store bøde på mere end 100 milliarder kroner måske bare en forsigtig begyndelse. De enkelte stater i USA ventes at anlægge erstatningskrav mod VW, og så er der alle forbrugerne, som måske ikke er tilfredse med det tilbud, de nu skal modtage fra VW. Hvis man kender amerikanernes trang til at anlægge søgsmål, har VW måske knap nok set den første flig af kontanter på vej ud af VW’s heldigvis ganske velpostrede pengekasse.

Topchefer i klemme

Nyeste udspil i Europa er måske det mest interessante til dato. VW’s formand for bestyrelsen, Hans Dieter Pötsch er nu kommet i anklagemyndighedens søgelys. Formanden mistænkes for at medvirke til manipulation af hele sagen, og med Hans Dieter Pötsch på anklagebænken, er nu tre topchefer i VW’koncernen i myndighedernes søgelys.

Formanden for VW koncernens bestyrelse, Hans Dieter er kommet i den tyske anklagemyndigheds søgelys. Formanden mistænkes for manipulationl - eller på dansk, medvirken til røgslør. Røgslør over en dieselskandale!!!

Formanden for VW koncernens bestyrelse, Hans Dieter Pötsch er kommet i den tyske anklagemyndigheds søgelys. Formanden mistænkes for manipulation – eller på dansk, medvirken til røgslør. Røgslør over en dieselskandale!!!

Indtil videre er der ingen, som endnu har nævnt den mest hellige figur af alle i VW koncernen. Navnet er Ferdinand Piech, den nu 79-årige østriger, som har sat dybe spor i VW koncernen. Piech har haft en hel arm med i alt hvad der er sket i koncernen de sidste mange år, og det var den gode Ferdinand, der var topchef på det tidspunkt, hvor VW’s udviklingsfolk fik OK til at lave fusk og rævestreger, så VW’s dieselbiler kunne klare alle miljøkrav. Tilsyneladende.

Bursd.com stiller det spørgsmål, som ingen anden tilsyneladende tør stille i al offentlighed.

Var det i det hele taget muligt, at lave et så stort svindelnummer med koncernens dieselbiler, uden at den gode Ferdinand vidste det, – og vel at mærke havde nikket sit OK til projektet?

Tidsrammen passer perfekt.

Næste skridt

Den nye VW direktør, Matthias Muller har mange problemer der skal løses. Det største af alle problemer er efter Bursd.com’s oplysninger, at VW endnu ikke har en let teknisk løsning, så de mange dieselmotorer, som fortsat ikke lever op til de miljøkrav, kan bringes på det tekniske niveau, som de oprindelig er godkendt til at overholde.

Kilder tæt på Bursd.com oplyser, at hvis man skulle løse problemet i dag, skal hver enkelt af de mange millioner biler stå på værksted i 23 timer, – så VW’s teknikere leder fortsat efter en bedre, og billigere løsning.

Antallet af berørte dieselbiler i Europa anslås til at være flere end 8,5 million biler. I USA er tallet 600.000 biler, så hvis man omregner den amerikanske bøde til en mulig kommende EU-bøde, taler vi om tal som er vanskeligt af begribe.

Chefen over alle chefer i VW koncernen, den nu 79 årige Ferdinand Piech var den absolutte rorgænger, da VW besluttede at lave fup og fiduser, og ingen i VW koncernen turde tømme en papirkurv, før Ferdinand havde sagt OK, så hvornår lander søgelyset på VW's mest royale figur.

Chefen over alle chefer i VW koncernen, den nu 79 årige Ferdinand Piech, var den absolutte rorgænger, da VW besluttede at lave fup og fiduser, og ingen i VW koncernen turde tømme en papirkurv, før Ferdinand havde sagt OK, så hvornår lander søgelyset på VW’s mest royale figur?

EU har tidligere været ude med bøder til VW. For ikke så forfærdeligt mange år siden, fik VW en bøde for ulovlige prisaftaler, – det var også da den gode Ferdinand Piech stod ved roret, men der er skam ryddet lidt op i toppen af førerbunkeren i Wolfsburg. Siden skandalen er syv ud af 10 topchefer smidt ud, vi kender ikke deres aftrædelsesordning, men mon ikke de har fået et hold-kæft-bolche der kan smages, og så kan man more sig over, at en falleret dansk fodboldspiller fik en bøde for at læne sig op af en Mercedes og ikke en VW, selv om han var på kontrakt i Wolfsburg. Et eller andet sted er det næsten sympatisk, men der er også andre metoder til at skaffe penge til nye og kommende bøder.

Audis super-sportsvogne er lagt i graven. Nu vil man kører lidt miljø-race som en slags bodshandling, men den seneste udvikling i Dieselgate er interessant. Nu er formanden for bestyrelsen kommet i søgelyset. Så mangler vi bare, at det officielle søgelys rettes mod kongen over dem alle, Ferdinand Piech.

Pin It on Pinterest