Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. April 19:34 by Jørli Petersen

VW’s Ranger

Efterårets nye VW Amarok er identisk med ny Ford Ranger, men der er væsentlige forskelle på de to biler, og tjek lige dækmonteringen på den fotograferede Amarok. Lavprofil, frække 21-tomme hjul, – ikke det mest optimale til off-road kørsel.

VW og Ford har slået sig sammen om fælles varebiler, men den nye aftale mellem de to giganter på Van-markedet, gælder også for VW Amarok, der gik ud af produktion for mere end et år siden.

Den nye VW Amarok er på langt de fleste områder en Ford Ranger tilsat noget VW-grej, og det sidste er vigtigt, for de første informationer om de to nye biler viser, at VW kan give Ford en alvorlig gang baghjul, ene og alene fordi den nye Amarok er meget mere målrettet det danske pick-up marked, og forskellen handler udelukkende om motorer, hvor der ser ud til at være forskellige motorer i henholdsvis VW og Ford, så den korte beskrivelse af de to biler kan være, at Ford satser på fritidsmarkedet, mens VW har øjnene rettet mod den professionelle pick-up køber.

I foråret 2022 ved vi, at VW Amarok kommer med fire dieselmotorer og en enkelt benzin. Vi ved også, at VW kommer med den længe ventede V6 diesel, og det viser sig nu, at det er den 3-liters fra Audis S-modeller, der dukker op i VW Amarok, men vi ved ikke hvor meget man trækker ud af motoren, når den er lagt i en pick-up. Vi ved heller ikke, om man satser på moment frem for hestekræfter, og det kan være denne omprogrammering af motoren, der får VW til at beskrive motoren som helt ny.

Når samme 3-liters V6 TDI er lagt i en Audi S model, trækker man omkring 340 HK ud af motoren, hvilket gør en diesel-Audi til en af de tyske motorvejes kongemodeller. Her lægger man bare pedalen fladt mod bunden, og på kort tid er man i den anden ende af Tyskland, men i VW Amarok handler det også om terræn og duelighed til den krævende køber.

VW satser på den professionelle køber, mens Ford ser ud til at bejle til den private pick-up køber. Det kan gøre Amarok altdominerende på det danske marked.

VW oplyser, at ny Amarok kommer med to typer 4-hjulstræk, samtidig med basismodellen kan leveres med almindeligt træk på baghjulene.

Vi ved også, at ny Amarok er 10 cm længere end forgængeren med samme navn. Akselafstanden er også øget med 17,5 cm, og så er nyttelasten øget til 1200 kg, hvor man typisk regner med 1000 kg for en pick-up i denne klasse. Vi kender ikke bilens egenvægt, men vi ved, at den må trække 3500 kg, at VW Amarok skal bygges på Fords fabrik i Sydafrika, og de øvrige modeller består af en enkelt model med benzinmotor, mens de resterende tre har 2-liters diesel, sikkert i forskellige konfigurationer.

Vi ved ikke meget mere om de 2-liters motorer, vi ved ikke engang, om det er VW motorer, men vi ved heller ikke meget om de motorer, der ligger i den nye Ford Ranger, så det ubesvarede spørgsmål er fortsat, om det vi tror er fælles dieselmotorer i de mindre udgaver, er en VW eller dieselmotor, der har sit udspring hos Ford. Vi gætter på VW som leverandør af dieselmotorer, men vi kan også notere, at VW ikke vil benytte den 3-liters fra topudgaven af Ford Ranger programmet.

https://www.vwn-presse.de/NewAmarok2022_Movie_EN.zip

To typer 4-hjulstræk, trailer på 3500 kg og ikke mindst et pænt udvalg af dieselvarianter, hvor topmodellen i Amarok er udstyret med den 3-liters V6 motor, som Audi bruger i S-modellerne. 

Pin It on Pinterest