Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. September '15 15:51 by Jørli Petersen

VW’s stinker

Store, mægtige VW’s ellers fint polerede facade er krakeleret, så det kan høres over  samtlige kontinenter. VW har fusket med de miljøoplysninger man skal afgive til de amerikanske miljømyndigheder, og for at få tingene til at passe, har man ikke et enkelt styreprogram til VW-koncernens dieselmotorer, man har faktisk to, hvoraf det ene er skjult, og kun kommer i anvendelse, når bilens skal testes.

På almindelig amerikansk landevej kører hovedprogrammet, som måske er meget identisk med det vi kender fra koncernens dieselbiler i Europa, men de anderledes amerikanske krav til dieselbiler, har fået VW med tilhørende mærker at ”snyde på vægten”.

VW har haft pæn succes på det amerikanske marked, hvor koncernens bilmærker opfattes som kvalitetsbiler. VW-koncernen har også haft usædvanlig stor succes med dieseldrevne personbiler på det amerikanske marked, og nu ved vi åbenbart hvorfor, men VW’s krumspring, fup og fiduser, kan blive en rigtig kostbar lektie for VW.

VW’s aktier styrtdykkede så snart de amerikanske myndigheder oplyste, at VW havde indbygget skjulte programmer i deres motorstyring. Samtidig gættes der på den bøde VW skal betale for at snyde på miljøvægten, der tales om en bødestørrelse svarende til et helt års overskud for koncernen, en bøde i omegnen af 18 milliarder dollars, men selv om VW siger farvel til et helt års overskud, kan følgerne af snyderiet koste salg og markedsandele i mange, mange år. For:

Hvem tør de næste mange år stole på VW? Hvis VW siger, at deres bil er et kvalitetsprodukt, er det så rigtigt? Hvis VW siger, at du overholder alle krav og normer, er det så også helt rigtigt? Eller???

VW har allerede sagt undskyld og oplyst, at man samarbejder med alle myndigheder. VW har også besluttet, at stoppe salget af alle biler med 4-cylindrede dieselmotorer på det amerikanske marked, men de kan lige så godt stoppe alt, der kører med stive tændrørsledninger, for VW’s miljøstinker kommer også til at koste dyrt for salget af Audi, som ellers har været i rigtig god fremgang i USA.

VW’s snyderier kan også være årsag til spekulationer i Stuttgart og Munchen. På den ene side kan man gnide sig i hænderne over konkurrentens ulykke, på den anden side, kan VW’s rendyrkede fidusmageri kaste en skygge over tyske biler i al almindelighed. BMW og Mercedes vil med garanti følge de næste måneders debat og ikke mindst salgstal med ekstra opmærksomhed.

Pin It on Pinterest