Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. July 16:26 by Jørli Petersen

X til Magnussen

Tæppet er trukket væk fra Peugeots nye hypercar 9X8, men hvad er det, som ikke er på billedet?

Peugeot har trukket tæppet væk fra mærkets nye hypercar, der skal køre Le Mans, ligesom det franske mærke stiller op i hele Endurance serien i 2022, og selv om der er stramme regler for hvad man må i den nye hyper-klasse, har Peugeot et meget overraskende træk, der var godt gemt indtil klædet blev trukket væk fra den nye 9X8.

9 fordi alle Peugeot Le Mans racere har startet med tallet 9, 8 fordi alle modeller har tallet otte til sidst, og X fordi man hentyder til bilens 4-hjulstræk, der er bygget på helt samme måde, som vi allerede kender det fra Toyotas nye hypercar.

Man skal ikke være i tvivl om modelbetegnelsen.

Benzinmotoren trækker på baghjulene, den 2,6 liters V6’er på 90 grader med dobbelt turbo, lægger de tilladte 680 HK, mens forhjulene drives af en el-motor på 272 HK, og hele hemmeligheden ved denne form for hybrid er, at afstemme den mængde kræfter, som hele tiden skal doceres mellem for og baghjul, mens den samlede ydelse for raceren ikke må overskride de 680 HK. På noget tidspunkt.

Tre løveklør er symboliseret i lygterne, men bilens design er alt i alt meget usædvanligt for en racer.

Gearkassen er lidt overraskende ”kun” en 7-trins sekventiel, og så kan man more sig lidt over Peugeot vælger en 90 graders motor, men forklaringen kan meget vel være en kombination af plads og bilens design, for med en bredde på 208 cm, er der plads nok i bredden, vi ved ikke om motoren ligger på tværs bag kabinen, men vi ved, at bilens samlede længde er fem meter rent, akselafstanden er 305 cm, og så kommer det med højden, for højeste punkt på den nye 9X8 er kun 118 cm over asfalten på Le Mans.

Peugeots hypercar skal køre 24 timer på Le Mans uden hækspoiler.

Men. Den helt store overraskelse ved ny 9X8 er det der ikke er på bilen.

Der er ingen hækvinge eller hækspoiler på den nye Peugeot racer.

Kevin på arbejde.

Det har ellers været helt naturligt, at smide en solid hylde bag på en racer de sidste mange år, men Peugeot har designet og regnet, og man er overbevist om, at det ikke er nødvendigt med en voldsom vindpresser bag på 9X8, og på den måde bliver bilen let at kende i feltet.

Det indre i 9X8 ligner en gigantisk rodebutik. Heldigt bilen ikke skal dyste i en pæn-konkurrence.

Fravær af en meget stor hækvinge var også en overraskelse for Kevin Magnussen, der er blandt de danskere, der skal køre den nye Peugeot. Det kan være starten på en ny ære, siger Kevin Magnussen ved afsløring af bilen, som selvfølgelig har de karakteristiske tre løveklør i lygterne, – både for og bag på bilen.

2,6 liters V6 benzin driver baghjulene, mens en el-motor tager sig af drivkraft til forhjulene. Den nye 2,6 liters benziner, vil vi meget gerne se i et opdateret 508 program.

Pin It on Pinterest