Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. September '17 19:59 by Jørli Petersen

X-Trail tilbage i sporet

Ny X-Trail er ikke en ny model, den er bare et face-lift, men et face-lift der lapper på de grove fejl, der var på den nu snart forhenværende model, der blev præsenteret i 2014.

Da den snart forhenværnde model X-Trail dukkede op i 2014, gav vi bilen en hård medfart. Langt fra tidligere tiders præstationer, og -lever slet ikke op til navnet, var blot nogle af de mindre flatterende bemærkninger vi havde til den snart forhenværende X-Trail, og årsagen var lige ude ad landevejen ….. en alt for lille motor, som slet ikke levede op til de krav, man kan stille til en bil med navnet X-Trail.

Næste generation X-Trail er heldigvis på vej, og selv om det kun er et face-lift, er det et face-lift som ser ud til at bringe bilens tilbage på sporet. Tilbage til den sande X-Trail.

Ny X-Trail har kun en fejl, der går stadig nogle måneder, før bilen kommer til landet. I begyndelsen af januar forlyder det, og prisen, – lige så ukendt som alle andre fremtidige bilpriser i skrivende stund, men hvis bilen skulle prissættes nu, vil startprisen ligge omkring 520.000 kr på prislisten, men vi har smugkikket på ny X-Trail, og selv en meget kort tur lover godt for fremtiden.

Forbedret og mere lækker kabine.

Sådan. Ny X-Trail, nu med den motor bilen fortjener.

Den nye 2-liters motor med 177 HK gør hele forskellen i ny X-Trail. De 177 heste følges op af 380 Nm fra den veltrimmede diesel, og de mange forbedringer giver også de helt rigtige og meget ønskede udslag på noget af det, en X-Trail helt naturligt skal kunne bruges til.

Med 2-liters motor ryger den maksimale trailervægt op på 2000 kg, den magiske grænse der afgør, om man har overskud til at køre med de største campinvogne eller en stor hestetrailer. Om man så skal vælge X-Trail med automatgear af CVT typen eller med 6-trins manuelt gear, kan vi ikke afgøre. Det korte kik på den næste X-Trail var af den automatiske type, men det er først når vi har udfordret ny X-Trail med en række dagligdags besværligheder vi ved, om en CVT-gearkasse er det rigtige valg til en X-Trail. Men første indtryk var fornemt.

Det er alt det lette der er ændret på ny X-Trail. Lygter og andre plastgenstande, der ikke kræver nye former til metaldele, men der er også kommet mere elektronik i X-Trail, der har sensorer alle vegne, så i fremtiden er der ikke længere noget der hedder billige parkeringsskader.

Pin It on Pinterest