Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. October '18 22:30 by Jørli Petersen

X7 – BMW’s gigant

Næste års nye X7 bliver den hidtil største SUV-type fra det tyske mærke, Bilen produceres i USA, og passer bedst til de amerikanske parkeringspladser, der har anderledes rundhåndede mål, end det vi er henvist til foran det lokale supermarked. Bredden på nu X7 er to meter uden sidespejle.

BMW har allerede forudsagt en helt stribe nyheder næste år, og det er ikke kun de biler som allerede er præsenteret offentligt, men en længere række nyheder, der bliver vist på biludstillingen i Geneve i marts 2019, og den første af disse nyheder, står endda klar i startblokken i marts måned, så man kan køre det kommende forår i møde i X7.

Tallet 7 for en stor type SUV kender vi, nu bliver det tilføjet et X, og om det er drilleri fra BMW er lidt uklart, men det er sikkert, at bilen er en kæmpe. En af den type bil, som er aldeles uegnet til danske parkeringspladser og helt umulig i en dansk parkeringskælder.

BMW X7 er 515 cm. lang, den er to meter bred og 180 cm. i højden, og undervognen kan yderligere hæves og sænkes fire centimeter. Der er luftaffjedring på begge aksler, sol- eller glastaget er del i tre, og kæmpebilen er især beregnet til det amerikanske marked, hvor der stilles større krav til mål på alle leder og kanter.

Bagdørene er større end de forreste, bilen som BMW kalder en SAV i stedet for en SUV, er født som 7-personers, man kan også fås med tre rækker med to sæder, hvilket giver yderligere komfort på sæderække to.

Nyeste type kopholder med frit valg mellem varme og kulde. Varm kaffe i den højre og kølig læskedrik til venstre.

Så langt kan vi finde en del konstruktionsmæssige ligheder med koncernens absolutte luksusmodel, Rolls Royce Cullinan, men BMW står pænt af når det gælder motorprogram.

Motorprogrammet starter ved X7 xDrive40i med 340 HK og 450 Nm plus en variant med 3-liters diesel med 265 HK og 620 Nm, men topmodellen er en M50d med 400 HK og 760 Nm. Alle motorer er 6-cylindrede på trods af de fine tal i modelbetegnelsen, og alle biler har 4-hjulstræk som standard. Hybridudgaver ventes at komme senere.

BMW’s kommende gigant produceres i USA sammen med de øvrige X-modeller, 3, 4, 5 og X

180 cm i højde, men hvis det kniber med at løfte kufferten, kan man sænke bilen når der skal læsses. Motorprogrammet består udelukkende af 6-cylindrede motorer. Både for- og bagaksel har luftaffjedring med automatisk niveaukontrol.

Pin It on Pinterest