Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. April 08:58 by Jørli Petersen

Yaris 4×4

Fremtidens fagre Yaris familie, men endnu er ingen af de tre sendt ud til forhandlerne. Den nyeste Yaris Cross er placeret i baggrunden til venstre, mens den seneste nyhed var, at Yaris fabrikken i Frankrig hentes ud af dvale.

Navnet er Toyota Yaris Cross, bilen er som navnet angiver, bygget på den nye Yaris vi fortsat venter på, men allerede nu kan vi sige, at den kommende Yaris Cross har en kæmpe fordel frem for de mange naturlige konkurrenter, – Yaris Cross er en ægte SUV.

Yaris Cross følger i de fodspor, der blev udstukket af ur-RAV4 i 1996, bilen skal selvfølgelig være helt rigtig mener Toyota, så de der ønsker almindelig Yaris Cross med forhjulstræk kan få deres ønske opfyldt, mens de der vil lidt længere ud i landskabet, kan få en 4×4. Sikkert ikke en helt ægte off-roader, men en bil der kan noget mere end det man kan få hos konkurrenterne.

Toyota Yaris Cross har to store fordele. Det er en ægte type SUV og hvis man er på jagt efter noget hybrid, har Toyota et gigantisk forspring.

Benzin, – selvfølgelig. Diesel, – desværre ikke. Hybrid, – selvfølgelig. Brint, – desværre ikke. På den måde har vi udelukket to ellers gode muligheder for motorisering af ny Yaris Cross, Toyota er desværre faldet i den grøft der hedder dieselhadere, og man har ganske sikkert overvejet en brintudgave af Yaris Cross, men der er sikkert andre biler, der skal have brændselscelle før Yaris Cross, så nyheden må pænt vente, til der bliver truffet en afgørelse, så motormæssigt er ny Yaris Cross noget begrænset straks fra start. Bilen er udstyret med det Toyota kalder for 4. generations hybrid, og det er strikket sammen af en benzinmotor plus en elmotor.

Vi har set ny Yaris Cross snurre rundt i et videoklip, og helt ærligt, vi kom til at tænke på Marty Feldman.

Samlet lægger de to typer motorisering 116 HK, og vi sniger lige et øv ind i øvelsen for ny generation Yaris, motoren er godt nok en 1,5 liters benziner, men det er en 3-cylindret, og det giver som bekendt altid en eller anden grad af minuspoint her på redaktionen.

Til gengæld giver vi kredit til hybriddelen, Toyota har et gigantisk forspring på denne teknologi, så vil man have have tidens bedste hybrid, skal man gå til Totota forhandleren, og vil man have en alsidig bil, skal man ifølge Toyota introduktionen af deres nye model, sætte sig tilbage i lænestolen og vente på alt det Corona halløj har lagt sig, for først skal vi se nærmere på ny generation Yaris, hvorefter turen kommer til Yaris Cross, som både er højere og mere rummelig end almindelig Yaris, og hvis vi skal vurdere ny Yaris Cross efter de første tilgængelige videoklip og fotos, kan bilen både bruges til aktiv fritid og den slagne hverdag, takket være en række praktiske detaljer.

Kabinen er hentet nogenlunde direkte fra den kommende Yaris.

Ny Yaris Cross er 418 cm lang, højden er 156 cm, mens akselafstanden er 256 cm.

Sammenligner vi med et par af de meget naturlige konkurrenter, er kommende Yaris Cross mindre end både nye Peugeot 2008 og ny Renault Captur. Med mindre mener vi kortere totallængde og mindre akselafstand, så Toyota skal være bedre end konkurrenterne til at udnytte bilens indre værdier for at opnå samme resultat, men indtil videre har vi kun set en kort præsentation af bilen, ligesom vi har snuset til de første tekniske oplysninger.

1,5 liters motor tilsat noget elmotor. Samlet effekt 116 HK, dertil kommer en stor bagklap og en lidt høj grundkonstruktion for at få plads til 4×4 teknikken under bilen.

Toyota siger 2021 når man taler om præsentation og salgsstart. Vi tilføjer februar 2021 som tidspunkt for dansk salgsstart, og vi ved ikke det mindste om prisen. Vi ved, at ny Peugeot 2008 koster fra 210.000 kr. Vi ved også, at Renault kører op og ned på tilbudsstigen med deres biler, så markedet og priserne i begyndelsen af 2021 er mere end usikkert, men Toyota har ry for at være lidt dyrere end flere andre samtidig med bilen er en hybrid, så et friskt gæt fra hoften må blive priser fra 229.000 gode danske kroner.

Navnet er Yaris Cross.

Pin It on Pinterest