Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. May '17 17:02 by Jørli Petersen

Yaris kører nye veje

Toyota lokker med lave priser på den nye model Yaris. Priserne starter ved 116.000 kr, hvor den tidligere model sluttede med priser fra 106.000 kr

Toyota har næsten haft en tradition for at starte lidt rigeligt højt med prisen på en ny model, for så at sænke den løbende over bilens levetid, men det kunne se ud som om der blæser mildere vinde med den nye Toyota Yaris.

Når den nye Yaris skal have prisskilt i forruden hos forhandlerne, står der 115.990 kr på den billigste model. Ikke fordi vi tror Toyota kommer til at sælge mange af den billigste Yaris, men bilen fungerer som lokkemiddel, og den sender et signal fra Toyota, -et signal der siger, at man har til hensig at sælge mange eksemplarer af den nye Yaris.

Tricket med at have en enkelt model til en meget lav pris er langt fra ukendt, og sandt at sige, er der heller ikke det mindste sidsoprivende ved ny Yaris model ultra-billig. Det er en 3-dørs Yaris, alene det er noget særligt, det er også den kendte 1,0 motor fra Aygo med 69 HK, der er flyttet ukritisk over i Yaris, og så bliver det ikke specielt ophidsende, ligesom de lovede 23,3 km/l i gennemsnit ikke er noget man skal regne med at opleve i hverdagen.

Herlig ny maskine

Her på redaktionen har vi blikket stift rettet mod det vi kalder den rigtige Yaris. En Yaris med en helt ny motor, og som vi tidligere har fremhævet, så er det noget helt andet end de europæiske 3-benede skramle- og væltepeter maskiner.

Yaris nye 1,5 motor er en 4-cylindret, motoren erstatter den tidligere 1,3 motor, og ydelsen ryger op på 136 HK fra 1,5 motoren, og så bliver det pludselig rigtig interessant. Toyota lover 20 km/t i snit på 1,5 versionen, og det er nok mere realistisk end de 23,3 på 1,0 versionen, men vi starter også noget højere på prisskalaen med Yaris 1,5, som i billigste version koster 145.000 kr.

Billigste trim hos ny Yaris mangler en god bid af det udstyr man gerne vil have i sine nye bil, men sikkerhedspakken er ganske omfattende, og indeholder blandt andet en autobremse, der fungere med hastigheder på til 80 km/t.

Selvfølgelig er der også en hybridudgave af den nye Yaris. Med en totalpakke på 100 HK koster ny Yaris Hybrid 170.000 kr, men det er ikke den dyreste model. Det er Yaris diesel, som med sin 1,4 liters 90 hestes diesel lægger ud ved priser fra 180.000 kr. Til gengæld kører denne dieselmotor rigtigt mange kilometer mellem de respektive pitstop på tankstationen.

Der er selvfølgelig også en hybridudgave af den nye Yaris, den koster fra 170.000 kr, men vores favorit er den nye model 1,5, som med en ny spændende motor giver Yaris lidt krudt i røven. Pæn lille familiedyt med 136 HK og 20 kilometer på en liter 95 oktan til priser fra 145.000 kr.

Pin It on Pinterest