Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. January 21:55 by Jørli Petersen

Yaris på krykker

Toyota Yaris har i mange år været en af de mest populære biler i B-segmentet, og helt suveræn i hybridklassen. Til september er Toyota klar med en ny og meget anderledes Yaris.

Dagens meget populære Yaris Hybrid koster 188.000 kr, og uden videre kan vi godt fremhæve, at det er en ganske pæn pris for en bil i det populære B-segment, eller netop den størrelse bil som foretrækkes af langt de fleste danske bilkøbere.

Yaris er konkurrent til andre populære biler som Peugeot 208, VW Polo, Renault Clio, Opel Corsa, Mazda 2 og alle de andre, men Yaris har konstant været en af de mest populære, og den har været den helt i særklasse, når det gælder hybrid og kombinationen af el og en traditionel forbrændingsmotor.

Derfor er der ekstra opmærksomhed på den næste Yaris, der kommer til at fylde forhandlernes udstillingslokaler i slutningen af august eller begyndelsen af september, og der er dramatisk nyt med den næste Yaris, som netop har været på lynvisit i Danmark.

To ting adskiller især ny fra nuværende Yaris. Motor og batteripakke.

Den kommende hybridudgave af Yaris får ny 1,5 liters motor, men det er en 3-cylindret med 116 HK.

Som delvis kompensation for den haltende motor, har Toyota sat en ny type batteri i bilen. Batteripakken er ikke større, men det er nye og mere effektive batterier, som betyder, at bilens rækkevidde er længere end tidligere. Toyota har også opgraderet bilens elmotor til noget der er kraftigere, og med den nye model vil man kunne køre op til 130 km/t som ren el-bil, uden at skulle høre på den haltende takt fra motorrummet.

Første indtryk af kabinen i ny generation Yaris er mere end positivt. Det ligner god trivsel i hverdagen, og vi håber på effektiv lydisolering, så man ikke kan høre lyden af 3-cylindret motor.

Forbruget med næste Yaris oplyses til 27 km/l efter den nye WLTP norm, men vil man have mindre og billigere udgaver af Yaris, vil man også kunne vælge en ren benzin med 1-liters motor, sikkert meget lig dagens mindste type Yaris, der sælges fra ca 125.000 kr.

Har man lidt flere penge på lommen, kommer ny Yaris også som ren 1,5 liters uden hybrid, og det skal blive interessant at se de kommende priser, for vil der være økonomi i at købe Yaris Hybrid, eller skal man holde sig til almindelig Yaris 1,5? Som altid handler om det om kørselsbehov, og hvor man kører, størst fordel af hybrid vil man have, hvis man bor i storbyen, og med bedre batterier giver det endnu mere fornuft, mens vi fortsat skal måle lidt på de forskellige typer kørsel, før vi kan sige noget mere præcist om bilens totaløkonomi under skiftende vilkår.

Toyota oplyser også, at totallængden på ny og nuværende Yaris er den samme, men akselafstanden på den nye model øges, og det betyder mere kabineplads. Iøvrigt en kabine, der ser ud til at være ganske velindrettet.

Der går også ubekræftede rygter som mener at vide, at ny Yaris ikke kommer på gule plader, og det bliver en streg i regningen for landets forhandlere, for Yaris har været en af de mest populære småbiler på gule plader.

Bagklappen på ny Yaris hælder mere end tidligere, den skrånende bagrude og de gode pladsforhold omkring forsæderne kan betyde, at Yaris kan få svært ved at opfylde til de fysiske mål, som alle varebiler skal opfylde, hvis bilen skal kunne godkendes som ombygget dansk varebil. Kravet til varerummets mål er en længde på 120 cm, der måles 60 centimeter over den nye bund i varerummet, efter man har fjernet bagsædet og etableret skillerum bag førersædet.

Priserne på det kommende Yaris program ventes først at være klar i løbet af august måned.

Samme totallængde men også mere plads i kabinen. Bagruden hælder også mere end tidligere, og det er ikke sikkert ny Yaris kan registreres som dansk varebil.

Pin It on Pinterest