Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March 11:32 by Jørli Petersen

Yaris som vinder

Toyota Yaris er kåret som Car of the Year 2021. Gevinsten til Toyota er den typiske hverdagsslider anno 2021’s triumf, hvor de nye type el-biler blev henvist til placeringer længere nede på listen. Årets danske vinder endte som nummer fire i Europa.

Toyota Yaris er netop kåret som Car of the Year 2021. Lidt overraskende skynder vi os at indskyde, især hvis man sammenligner med den danske type kåring, hvor folkestemningen peger i retning af el-biler, mest af alt fordi de drives af el.

Toyota Yaris er den traditionelle type hverdagsslider i 2021, og set fra den vinkel, er det forfriskende, at den internationale jury placerer Yaris øverst i rækken af årets nyheder, mens den danske udgave af Årets Bil hedder VW ID.3. En bil der kun samle point til en plads som nummer fire i Europa.

Til gengæld er vi lidt overrasket over at se Fiat 500e som årets nummer to i Europa. Den havde vi ikke set komme, men den elektriske italiener er tæt skygget af den ydest underholdende bil fra Spanien, den nye type super Seat, der sælges under navnet Cupra. Et enkelt point adskilte el fra det rigtigt sjove, mens Land Rover Defender for første gang i det hele taget, findes på listen over nominerede biler til en Car of the Year.

Kåringen af Car of the Year fandt som tidligere år sted i Geneve. Kåringen er de sørgelige rester efter tidligere tiders gigantiske internationale bilshow, der tiltrak nyhedshungrende bilfolk fra hele verden, hvor Geneve også på bilområdet var neutral grund.

Biludstillingen i Geneve blev erklæret fallit sidste år. I skyggen af Corona kæmper Geneve for at finde en ny udgave af den berømte biludstilling i Geneve, mens kåringen af Car of the Year nok skal overleve.

Men lige nu handler det hele om Toyota Yaris, som satte el-bilerne i skyggen. Toyota Yaris er hvedagsbilens triumf.

Car of the Year 2021

1 Toyota Yaris 266
2 Fiar 500e 240
3 Cupra Formentor 239
4 VW ID.3 224
5 Skoda Octavia 199
6 LR Defender 164
7 Citroen C4 143

Pin It on Pinterest